НАЦІОНАЛЬНА АГЕНЦІЯ АКАДЕМІЧНОГО ОБМІНУ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА ПРОДОВЖУЄ СПІРОБІТНИЦТВО З УКРАЇНСЬКИМИ ЗВО

17 березня 2022 року відбулася відеоконференція Національної агенції академічного обміну Республіки Польща для викладачів, які за направленням Агенції навчають польської мови в закладах вищої освіти України (ЗВО).

У цій зустрічі взяла участь директор Національної агенції академічного обміну Ґражина Жебровська, співробітники Відділу викладання польської мови за кордоном, Юридичного та Фінансового відділів та викладачі, які працюють в університетах вісьмох українських міст: Києва, Харкова, Одеси, Миколаєва, Полтави, Івано-Франківська, Тернополя, Кам’янця-Подільського. КПІ ім. Ігоря Сікорського представляв старший викладач кафедри української мови, літератури та культури Войцех Зволінський.

З огляду на нинішню ситуацію, всі викладачі перебувають зараз у Польщі та виконують свої обов’язки в дистанційному режимі. Директор Жебровська наголосила, що Національна агенція академічного обміну Республіки Польща не планує припиняти співробітництво з українськими ЗВО, а всі програми, пов’язані з викладанням польської мови будуть продовжені також у наступному навчальному році. Крім того, вона повідомила, що для студентів та аспірантів з України підготовлена спеціальна програма «Солідарні з Україною».

З більш детальною інформацією стосовно цієї програми можна ознайомитися за посиланням: https://nawa.gov.pl/solidarni-z-ukraina