ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ВЕБІНАР У РАМКАХ ПРОЕКТУ «ПОЛЬСЬКА МОВА З КУЛЬТУРОЮ – ЛЕКСИКА ТА ЛІТЕРАТУРА»

Як повідомлялося минулого тижня, Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського (КПІ) отримав запрошення взяти участь у проекті Національної агенції академічного обміну Республіки Польща та Центру польської мови та культури для полонії та іноземців Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні «Польська мова з культурою – лексика та література». Його метою є популяризація польської мови серед академічної спільноти українських ЗВО. Проект передбачає, зокрема, проведення циклу 6 вебінарів з лексики та літератури.

Минулого тижня (16 січня) відбувся перший з 3-х вебінарів, присвячених питанням лексики сучасної польської мови. В ньому взяли участь близько 80-ти поціновувачів польської мови з декількох українських університетів. Серед них була й група 10-ти слухачів з КПІ ім. Ігоря Сікорського, які беруть участь у заняттях з польської мови, що їх проводить викладач Національної агенції академічного обміну Республіки Польща, старший викладач кафедри української мови, літератури та культури Факультету лінгвістики, пан Войцех Зволінський.

Вебінар провів науковий співробітник Центру польської мови та культури для полонії та іноземців Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, доктор наук Бартломей Малішевський. Головною темою зустрічі була лексика, що стосується зовнішнього вигляду людини. Багато уваги було присвячено питанням, пов’язаним з модою та косметикою, що особливо припало до вподоби зібраним перед комп’ютерами представницям прекрасної статі. Лектор представив на розсуд учасників надзвичайно цікаву мультимедійну презентацію, ознайомив їх з декількома віршами та літературними текстами, які стосуються зовнішнього вигляду, одягу та моди, а також запропонував спільно виконати багато корисних і креативних лексичних вправ. Крім того, надав безліч цінних вказівок, як ефективно розширювати і збагачувати свій словниковий запас з польської мови та розповів про доступні мобільні додатки та інтернет-сторінки з лексичними вправами.

Наступний вебінар з циклу «Польська мова з культурою – лексика та література» відбудеться 20 лютого цього року.