СПОГАДИ ТА ВРАЖЕННЯ УЧАСНИЦІ ЛІТНІХ КУРСІВ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ ТА КУЛЬТУРИ

Вже за традицією в літній період Національна агенція академічного обміну Республіки Польща (NAWA) організувала літні курси польської мови та культури для всіх охочих з різних куточків світу.

Враховуючи досвід минулих років, слухачам було запропоновано як курси стаціонарні у ЗВО в різних польських містах, так заняття у режимі онлайн. За рекомендацією викладача польської мови В.С. Зволінського, у курсах онлайн, які організував з 31.07. по 20.08.2023 р. Лодзинський університет (один з учасників проекту NAWA), взяла участь доцент кафедри комп’ютерно-інтегрованих технологій виробництва приладів Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, кандидат технічних наук Наталія Володимирівна Стельмах. Пані Наталія так описує свої враження від участі у програмі NAWA:

Впродовж трьох тижнів щоденно відбувались різноманітні цікаві лекційно-семінарські заняття, де викладачі Лодзинського університету розповідали про польську культуру та традиції, кінематограф, політику та історію, культуру мовлення, а також про життя студентства в місті Лодзь. Найбільше вразили лекції з історії, під час яких я мабуть вперше почула цікавий та реалістичний погляд на історичні події, що відбувались в Україні від польських істориків. Вивчення мов це безумовно ключ до пізнання нового та запорука безбар’єрної комунікації для наших науковців.