Як Київ вибудував свій протиракетний щит і відбив травневий повітряний терор росіян

Британський тижневик The Economist описує, як Київ успішно відбивав численні повітряні атаки росіян у травні, наголошуючи, що інші міста України потребують не меншого захисту.

Інструкції з експлуатації казали, що це можливо. Але В’ячеслав переконався в цьому лише після того, як був відданий наказ на пуск і підтверджено успішне перехоплення.

30-річний оператор Patriot згадує момент оплесків, радості й нецензурної лайки, коли українські офіцери ППО зрозуміли, що вони увійшли в історію тієї ночі 4 травня. “Непереможна” російська балістична ракета повітряного базування Х-47 “Кинжал” була не лише непереможною, а й летіла зі швидкістю “лише” близько 1240 метрів за секунду, що втричі менше, ніж стверджують росіяни. “Ми зрозуміли, що “Петріот” спрацював. Наступного разу, коли ми побачили на наших моніторах не одну, а шість ракет “Кинджал”, це було лише питанням продовження роботи”.

Детальніше за посиланням:
https://internetua.com/yak-kiyiv-vibuduvav-svii-protiraketnii-sxit-i-vidbiv-travnevii-povitryanii-teror-rosiyan-the-economist