В ОЧІКУВАННІ РІЗДВА – СВЯТКОВІ ЯРМАРКИ У ПОЛЬЩІ

Попри те, що до початку Різдва залишилось ще майже два тижні, головні площі всіх великих польських міст уже прикрашають ялинки та різдвяні вертепи. Розпочали також свою роботу Різдвяні ярмарки, які триватимуть до кінця року.

Традиційні ярмарки влаштовуються на центральних майданах польських міст упродовж багатьох століть. Вони зазвичай розпочинаються наприкінці листопада та тривають до другого дня Різдвяних свят або до Нового Року.

Ha гостей чекають гаряче вино з прянощами, смачні страви, святкові прикраси та магічна атмосфера, а також безліч цікавих заходів, зокрема концерти колядок, виставки різдвяних вертепів, тематичні вистави, майстер-класи, під час яких можна навчитися виготовляти своїми руками різдвяні вінки та ялинкові іграшки. Для наймолодших відвідувачів ставлять казкові будиночки з фігурками, запускають дитячі іграшкові поїзди, влаштовують виступи святого Миколая та імпровізовані кінотеатри під відкритим небом, де можна переглядати тематичні мультики.

Святкові ятки пропонують рукодільні та ремісничі вироби, предмети мистецтва, різноманітні смаколики та ароматні напої. Святкові декорації та багатство прикрас створюють приємну, затишну родинну атмосферу, переносячи відвідувачів у магічний казковий світ, на який всі чекають увесь рік. Широкий асортимент і різноманіття товарів є запорукою того, що кожен гість ярмарки зможе знайти винятковий і неповторний різдвяний подарунок найвищої якості.

Ярмаркові крамнички пропонують унікальні художні та ремісничі вироби, які можуть бути не лише чудовими подарунками для найближчих, але також прикрасою помешкання та святкового столу. Це зокрема: різдвяні прикраси, художня кераміка, розмальовані скляні кульки та ялинкові іграшки, свічники, художні вироби з дерева, скла, металу та мінералів, біжутерія, а також відкритки та календарі.

Неможливо уявити Різдвяну ярмарку без святкових смаколиків. Завжди можна там поласувати чудовими стравами на грилі або традиційним смаженим копченим овечим сирком з журавлиною та попити духмяного глінтвейну. Крім того, на гурманів чекають різнокольорові оздоблені пряники, святкові пироги та тістечка, льодяники на паличці, шоколадні фігурки, широкий вибір різних сортів кави і чаю, домашні соки, натуральний бджолиний мед, традиційні польські копченості та сири, а щоб зігрітися – гарячі напої, як-от глінтвейн, питний мед, гаряче пиво з сиропом, гарячий шоколад, кава, трав’яні чаї тощо. Цьогоріч у Різдвяних ярмарках беруть участь також продавці з України.

Крім того, в деяких містах облаштовують ковзанки, де всі охочі можуть покататися на ковзанах у святковій обстановці.