Вітаємо cтудентку магістратури факультету лінгвістики з перемогою в польському проєкті GFPS

Студентка магістратури факультету лінгвістики Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського Галицька Христина перемогла в проєкті GFPS (Stowarzyszenie Naukowo-Kulturalne w Europie Środkowej i Wschodniej). Про проєкт Христина дізналася від викладача польської мови в КПІ Войцеха Зволінського, який співпрацює з нею вже багато років і порадив їй та іншим своїм слухачам долучитись до проєкту в Польщі.

Тему свого наукового проєкту «Вплив вивчення англійської мови на мовну свідомість поляків. Культурна інтерференція американських концепцій в повсякденному житті» Христина обрала не випадково. Ідея Христини дуже сподобалася викладачу Варшавського університету, тому вже через декілька днів, було проведено онлайн інтерв’ю з представниками GFPS та Варшавського університету. Повідомлення про успішне отримання стипендії прийшло через декілька днів на пошту. Далі стандартна процедура для студентів по обміну: заповнення онлайн-форм та оформлення Learning Agreement.

Вона добре знає англійську та польську мови, має міжнародний досвід навчання та спілкування зі студентами з різних країн в літніх школах польських університетів, неодноразово брала участь в мовних конкурсах та диктантах Посольства Республіки Польща в Україні, активно навчається в магістратурі та бере участь в громадських ініціативах факультету лінгвістики.

Ця стипендіальна програма дуже цікава і пропонує переможцям:

  • щомісячну стипендію у розмірі 1600 злотих;
  • можливість навчатися семестр в одному з університетів в Польщі за вибором та підтримку під час вступної кампанії;
  • постійну допомогу від активної місцевої групи GFPS;
  • безкоштовну участь у двох наукових та культурних семінарах (на початку та в кінці семестру).

Для того, щоб подати заявку на стипендію GFPS в Польщі студенту треба:

  • Заповнити заявку на стипендію на сайті;
  • Підготувати резюме й супровідний лист;
  • Написати план свого стипендійного проєкту;
  • Отримати сертифікат про навчання з рідного університету ;
  • Надати сертифікат, що підтверджує знання польської мови.

Під час подачі заявок на отримання стипендії від кандидатів вимагається зазначати 3 університетські міста, в яких вони хотіли б навчатися.

Підкреслюємо, що ця стипендія зорієнтована на студентів, які вирізняються високими успіхами в навчанні, особливими інтересами, багатообіцяючою науковою ідеєю, мають рівень англійської та/або польської мови не нижче B2. Особливо вітаються учасники, які беруть участь в громадських ініціативах та недержавних установах. Всі ці якості притаманні Христині і ми щиро вітаємо її з перемогою, бажаємо успіхів і наснаги в реалізації її дослідницької роботи в Варшавському університеті.

За інформацією Українсько-польського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського