«Зелена» реконструкція: італійці займуться реновацією старої будівлі, зробивши її екологічнішою

Архітектурні бюро Stefano Boeri Architetti і Diller Scofidio + Renfro об’єднали свої зусилля в реновації міланського бізнес-центру Pirelli Tower і його околиць. Стефано Боері в минулому працював над знаменитим проєктом вертикального лісу Bosco Verticale, реновація Pirelli Tower – це новий підхід, оскільки він пропонує вписати вже наявну будівлю в «сад».

В ході проєкту буде проведена не тільки реновація старого будинку, але і зведений новий житловий комплекс і сад-міст між двома будинками. На даному етапі не зовсім зрозуміло, наскільки високою буде нова вежа, але її фасад буде покритий рослинністю площею 1700 квадратних метрів.

Відповідно до прес-релізу, зелені насадження будуть поглинати 14 тонн CO2 і виробляти 9 тонн кисню на рік, що, за словами Стефано Боєрі, еквівалентно висадці лісу площею 10 000 квадратних метрів. Також автори проєкту зазначають, що 65% від загальної потреби в електроенергії будівля буде отримувати від сонячних батарей.

Існуюча офісна вежа Pirelli Tower була зведена в 1950 році, але вже кілька років будівля не використовується, тому що не відповідає правилам Євросоюзу. В рамках проєкту архітектори підвищать енергоефективність будинку (створення системи більш розумного вживання енергетичних ресурсів), а також облагородять його зовнішній вигляд і додадуть трохи зелені.

Обидві будівлі будуть з’єднані мостом під куполом, який буде заповнений рослинністю. Планується, що всередині будуть проводитися громадські заходи.

«Цей проєкт пожвавить культову будівлю Pirelli, створивши нову вежу, яка змішає архітектуру і природу, створивши зелений простір, відкритий для всього міста», – коментує Стефано Боері. «В такий важкий період цей проєкт відроджує бачення перспективного Мілана і дає відсіч кліматичній кризі».

Джерело: Cikavosti