8 дослідницьких підрозділів посилюють співпрацю з питань квантових технологій

Вісім польських наукових установ підписали лист про наміри щодо координації діяльності з розвитку польських квантових досліджень. Вчені хочуть бути партнером у переговорах з державними органами влади щодо використання технологій.

Лист про наміри щодо співпраці між польськими дослідницькими підрозділами був підписаний в останній тиждень січня. Серед підписантів: Варшавський університет, Гданський університет, Центр теоретичної фізики Польської академії наук, Ягеллонський університет, Університет Миколи Коперника в Торуні, Університет ім. Адама Міцкевича у Познані, Вроцлавському технологічному університеті та Інституті фізики Польської академії наук.

“Ми хочемо бути голосом громади та партнером у переговорах з державними органами влади щодо використання квантових технологій, у тому числі для зміцнення економічних позицій Польщі”, – говорить проф. Конрад Банашек з Варшавського університету.

У свою чергу, на думку проф. Підписання листа про наміри Марека Луковського з Університету Гданська – це можливість створити сильну організацію, яка зможе відігравати важливу роль у Європі. “Консорціум буде корисним у діяльності на національній арені та у контактах з діловими колами, дедалі більше усвідомлюючи переваги потенціалу квантових технологій. Наше середовище має говорити єдиним голосом у діалозі з державними установами”, – наголошує професор.

З детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням