Привітання від ректора Михайла ЗГУРОВСЬКОГО

Влітку в Варшавській політехніці відбулося обрання нового ректора проф. Кшиштофа Заремби на термін 2020- 2024 рік.

Привітальні листи проф. Кшиштофу Зарембі та проф. Яну Шмідту від ректора Київської політехніки академіка Михайла ЗГУРОВСЬКОГО:

Ректору
Варшавського університету технологій
проф. Krzysztof Zaremba

Шановний проф. Krzysztof Zaremba!

Дозвольте привітати Вас з обранням на посаду ректора Варшавського університету технологій!

Сподіваємося, що традиції нашої співпраці, які сформувалися протягом всієї історії існування наших університетів-побратимів, будуть збережені і надалі, сприятимуть подальшому розвитку наукових і культурних зв’язків університетів, України і Польщі.

Хотіли б висловити побажання значних успіхів у Вашій відповідальній діяльності на посаді ректора Варшавської політехніки!

Шановний пане ректоре, користуючись нагодою, дозвольте запросити Вас відвідати Київську політехніку в будь-який зручний для Вас час.

З повагою –
Ректор Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ

Ректору
Варшавського університету технологій
в 2012-2020 роках,
Почесному доктору
КПІ ім. Ігоря Сікорського
проф. Яну Шмідту

Дорогий Яне !

Дозвольте висловити вдячність за Вашу видатну діяльність на посаді ректора Варшавського університету технологій в 2012-2020 роках і визначний особистий внесок у розвиток багатопланового співробітництва між нашими університетами в ці роки.

За Вашої особистої підтримки було реалізовано багато важливих домовленостей між Київською і Варшавською політехніками, проєктів за програмами подвійних дипломів, студентської мобільності, білатеральних науково-технічних проєктів вчених та ін.

Перші п’ять магістрів Інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського успішно проходять навчання за програмою «Подвійний диплом», творчі студентські колективи наших університетів виступали з залах Варшавської і Київської політехнік, змагалися наші студентські футбольні команди.

Відбулися спільні семінари вчених, присвячені проривним науковим напрямам європейських грантових програм.

Спільно з Вами ми не тільки розвивали співпрацю наших університетів, але і багатопланову взаємодію Конференції ректорів технічних університетів Республіки Польща та Асоціації ректорів вищих технічних навчальних закладів України.

Помітною подією у цьому плані стали Форуми ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Республіки Польща у квітні 2017 року в Києві та у вересні 2019 року у Бєльсько-Бялій, рекомендації яких стали важливими орієнтирами для розвитку систем вищої технічної освіти України і Польщі.

Сподіваємося, що наша спільна робота буде продовжуватися і надалі, буде сприяти подальшому розвитку наукових і культурних зв’язків між нашими університетами та нашими країнами.

Дорогий Яне! Хотіли б висловити наші теплі побажання всього найкращого Вам і Вашій родині !

Ми з теплотою будемо пам’ятати нашу спільну діяльність, наші зустрічі, завжди будемо раді бачити Вас у Києві, в нашому університеті.

З глибокою повагою –
Ректор Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ