Враження учасниць Європейського конгресу в Варшаві

Пожарська Наталія, керівник делегації України:

“Я особисто вдруге беру участь у Європейському конгресі «Perspektywy Women in Tech Summit» ЄС «IT for SHE»

Під час перебування у Варшаві 12-15 листопада 2019 року встановлені контакти з представниками польських ЗВО та представниками міжнародних компаній: Вроцлавська політехніка, Варшавська політехніка, Citigroup Inc., SoftServe (українська компанія є постійним учасником Ярмарок вакансій, які проходять в КПІ ім. Ігоря Сікорського), Google, Cisco та інші.

Європейський конгрес «Perspektywy Women in Tech Summit 2019» надав можливість всім учасницям взяти участь в обговоренні тих євроінтеграційних процесів, які відбуваються в світі, а також мали можливість долучитися до дискусійних панелей, де обговорювали освітні і дослідницькі технології майбутнього, зокрема в IT, обмінятися досвідом професійного зростання. Під час розмови з представниками ЗВО Польщі та представниками компаній отримали інформацію, щодо проведення на базі університетів зустрічей з представниками компаній, кар’єрних заходів тощо. З’ясовано, що практика запрошення студентів до офісів провідних компаній є поширеною та необхідною в процесі професійної самовизначеності майбутніх фахівців.

Отримані цікаві роздаткові та презентаційні матеріали Конгресу та його учасників.

За результатами участі в Конгресі сформовані пропозиції, щодо переформатування іміджевої складової КПІ ім. Ігоря Сікорського, залучення нових партнерів університету з числа промисловості, бізнесу тощо, продовження проведення ознайомлення студентів з майбутньою професією завдяки відвіданням офісів компаній та виробництв, а також розгляд можливості і досвіду  проведення такого роду заходів на території України.

Щиро вдячна всім учасницям делегації України за плідну роботу, дружню атмосферу та синергію!”