Враження учасниць Європейського конгресу в Варшаві

Світлана Барабаш, вчений секретар НТБ ім. Г.І. Денисенка:

“Мала честь бути в групі підтримки від КПІ, тому хочу поділитися і подякувати за можливість спілкування з найкращими дівчатами в ІТ украінських університетів. А ще я обіцяла своім колегам розказати про пережите – виконую!))

Минулого тижня делегація студенток, аспіранток та молодих вчених-жінок України (координатор Українсько-Польський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського) взяла участь в проекті Європейського Союзу – конгресі «Perspektywy Women in Tech Summit 2019», який відбувся у Варшаві. Ця подія об’єднує низку заходів – преівентів, конференцію, виставку, воркшопи, презентаціі, тотальний нетворкінг та ін. Самміт збирає тисячі енергійних і перспективних жінок-айтішниць з усього світу. Україна вдруге приймає участь в заході, організатори якого збільшили цього року на третину кількість грантових квот для нашоі делегаціі. За підсумками минулорічних активностей отримано 150 індивідуальних грантів для учасниць з КПІ та усієї України, що є безпосереднім успіхом команди оргкомітету – Українсько-Польського центру. Серед тих хто отримав гранти в КПІ були і школярки – учасниці програми “Майбутнє України”, і переможниці фіналу Всеукраїнського фестивалю старт-ап проектів «Sikorsky Challenge», загалом успішні студентки, аспірантки та жінки-науковці з різних факультетів КПІ.

Тільки цифри «Perspektywy Women in Tech Summit 2019»: 6350 учасників, 52 країни-учасниці, 2977 студентських грантів, 150 доповідачів-лекторів, 80 семінарів з технологічних, кар’єрних та професійних навичок, 154 сесії менторів. Провідні компанії світу презентували своі найкращі проекти, демонстрували амбітні продукти, пропонували стажування та запрошували на роботу. Воркшопи додавали нових знань та перспективних контактів для всіх учасниць. Живе спілкування з Б’янкою Сівінською – керівником європейського проекту «Perspektywy Women in Tech Summit» та Юлією Лисік – координатором цього проекту залишило приємне відчуття надзвичайності подіі.

За два дні створено потужний творчий простір жінок-ентузіастів ІТ з усього світу, де відбулися зустрічі, що дуже скоро змінять світ технологій!

Якщо обирати між обідом на Perspektywy Women in Tech Summit 2019 та візитом до університетськоі бібліотеки, ніяких сумнівів на користь останнього сьогодні не було. “Відмінний вибір!”- скаже нам той, хто побачить ці фотки. Каюсь, мала гріх тихо заздрити усім своім колегам, хто тут побував. Довго марила побачити цей бібліотечний хай-тек середини 90-х, такий актуальний і сьогодні. Мріяла побачити цей зимовий сад, який персонально для мене зафільмував якось з дрону син. І збулося! Сьогодні! В чудовій компаніі, знову дякуючи Henryk Hollender! Не бійтеся своіх мрій, вони мають особливість збуватися)

Дякую усім, хто був поруч! За ваші ідеї, натхнення та нереальну енергію!”

Анастасія Венчковська, учениця ліцею:

“Ну а тепер нарешті коротко: шо то за така подія була в Варшаві??

Конференція, на якій я набралааась ну дуже багато досвіду від представників світових компаній, дізналась чим займаються вони і як я можу поділитись власними ідеями або й взагалі одразу до них на стажування потрапити?

Мені здається, якби мені вже було б 18, дядько такий хороший з Intel забрав би мене на роботу?

Я навіть не уявляла, що можу розмовляти англійською на таааку кількість різних тем? ще й розуміла все, шо він мені казав. Одна така розмова варта того, щоб просто витратити час і приїхати на подію. Він надихнув, порадив, змотивував і похвалив мене, а потім ще підійшла його колега і розповіла про те, за якою спеціальністю мені може бути цікавіше навчатись?

Шоб ви собі розуміли він ше й сказав, шо моя інгліш іс перфект ( але зно так не думає)?

А загалом: неймовірна атмосфера, незвичайні і надзвичайні люди, крутезна організаторка, цікаві лектори і багааато подарунків”.

Трубчанінова Дар’я, студентка ІФФ:

“Цього року я стала учасницею саміту «Perspectywy Women in Tech Summit”. Це була грандіозна подія, яка подарувала багато нових знань, відкрила нові можливості і зруйнувала кордони.

На саміті була можливість поспілкуватися з ТОП- компаніями, дізнатися про можливості подальшої освіти і розвитку як в науці так і в бізнесі.

Дуже вдячна організаторам за комфортне розміщення і дружну атмосферу, водіям, які забезпечили нам зручну і веселу поїздку”. 

Вікторія Попова, керівниця групи школярок:

“Варшава велична та непередбачувана. Хмарочоси нової частини міста та історичні будівлі Старого мяста органічно доповнюють один одне. Вулички в центрі прибавлюють туристів та надихають на романтичні думки. А дівчат – на фотосесії “.

Майя Сперкач, керівниця делегації ФІОТ:

“Perspektywy Women in Tech Summit 2019 реалізовано. На саміті представлені делегації з 21 університету різних країн світу. Українська делегація у складі 150 чоловік, одна з найчисельніших. ФІОТ представляють 46 учасниць. Саміт багатий на виступи цікавих спікерів, практичні воркшопи, виставки ІТ компаній, смаколиків та багато чого іншого. Дякуємо організаторам за можливість участі в такому масштабному дійстві!”

Кутова О.Ю., інженер 1 категорії кафедри електронної інженерії факультету електроніки:

“Дякую польським колегам та адміністрації КПІ ім. Ігоря Сікорського за таку чудову можливість взяти участь в саміті «Perspektywy Women in Tech Summit-2019». Організація всього була на дуже високому рівні. Злагодженість всіх подій, комфортна та тепла зустріч просто на високому рівні.  

Стиль проведення компаніями pre-event були просто вражаючі. Це було не просто зустріч-презентація, а справжнє тепле свято знайомлення з новими, потенційно-можливими членами сім’ї компанії.

Особлива подяка команді, яка супроводжувала весь цей час. Ваша турбота справді гідна подяки. Дякую ще раз за неймовірний, сповнений вражень тиждень, який буде в пам’яті на довгі роки.

З задоволенням візьму участь в подібних заходах”.