Семінар «Економічне співробітництво Польщі з Україною»

Семінар «Економічне співробітництво Польщі з Україною», організований Секцією вихованців КПІ, відбувся в готелі «SILESIAN» в м. Катовіце 24-26 травня 2019 р. Голова Секції розпочав засідання, привітав гостей та учасників. Ольга Вахріна з Києва представила презентацію про співробітництво між Київською і Познанською політехниками, після чого презентувала учасникам фільм про досягнення КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Доповідь про економіку України представив Павел Вехецький, підтверджуючи поступове покращення більшості основних показників країни. Януш Фукса розглянув розвиток польської закордонної торгівлі, зокрема, торгові обороти з Україною, констатуючи їх збільшення. Він також представив інформацію про діяльність Секції протягом року. Учасники отримали 35-й том Спогадів з Києва під заголовком «Київські музеї».

Організаторами семінару були Ирена і Павел Вехецькі та Еугеніуш Турик.

У п’ятницю ввечері учасники взяли участь у неформальному спілкуванні, а в суботу після наради відвідали центр міста, де були вражені новими будівлями Сілезького музею, Міжнародного конгресцентру та Національного симфонічного оркестру Польского радіо. Учасники також переїхали у Нікішовець та прогулялись історичним шахтарським поселенням. Увечері випускники під час урочистої вечері згадували рідну вищу школу. У неділю, після від’їзду з Катовіце, учасники завітали у місто Забже, де відвідали старовинну шахту кам’яного вугілля «GUIDO».

Януш Фукса, Павел Вехецький
Переклад Г. Біднюк

SNEAKERS