Візит Януша Фукси до НТУУ “КПІ”


З 30 серпня по 3 вересня 2015 року наш університет відвідала делегація Секції вихованців КПІ у Польщі на чолі з почесним доктором КПІ Янушем Фуксою. Пан Януш багато років поспіль завжди бажаний і почесний гість урочистостей з нагоди Дня першокурсника КПІ. Він щиро привітав нове покоління політехніків з цим святом і побажав успіхів та радості у студентському житті і завжди з гордістю нести звання студента Київської політехніки.

Під час візиту відбулися зустрічі пана Фукси з ректором НТУУ «КПІ» академіком М. З. Згуровським, проректором С. І. Сидоренко та з фахівцями екологами, на яких було обговорено нові плани та напрямки співпраці між науковцями КПІ та Польщі.

Цього року Головне правління Федерації науково-технічних товариств Польщі нагородило своїми золотими знаками професорів НТУУ «КПІ» Олексія Миколайовича Новікова та Степана Олександровича Кудрю, які докладають багато зусиль для розбудови співробітництва науковців КПІ та науковців університетів Польщі. Доктор Я. Фукса тепло привітав переможців та вручив нагороди Головного правління Федерації науково-технічних товариств Польщі. УПЦ НТУУ «КПІ» щиро вітає нагороджених і бажає подальших наукових досягнень та успіхів.

Пан Фукса відвідав також фонд рідкісних і цінних видань науково-технічної бібліотеки нашого університету, узгодив з завідувачкою фонду М. О. Мірошніченко нові напрямки спільної роботи у цьому навчальному році з залученням фахівців Секції випускників КПІ в Польщі та УПЦ НТУУ «КПІ».

1 вересня 2015 року члени польської делегації відвідали Українсько–Польський центр вдосконалення технологій відновлювальних джерел енергії та енергоефективності, який було створено на ФЕА КПІ за програмою «Польська поміч». Професор Кудря С. О. розповів про здобутки та плани центру, що дуже зацікавило польських колег. Доктор Я. Фукса підкреслив, що він дуже радий запропонувати фахівцям КПІ долучитись до виконання цікавого міжнародного проекту в Польщі (проект «Славське озеро»). Він підкреслив, що міжнародне співробітництво між Україною та Польщею є надійним інструментом активізації трансферу ефективних технологій, і ця теза підтверджується реальними прикладами співпраці польських фахівців з науковцями КПІ.

Швидко сплинув час візиту, і 3 вересня гості повернулися до Польщі.

Щасливої дороги і до нових зустрічей!Puma cheap