Категорія “Управління” суттєво змінила ранжування у рейтингу сталого розвитку QS

15 грудня 2023 року у виданні University World News опубліковано матеріал – “Governance category shakes up QS sustainability rankings” за авторства Ніка Мітчелла (Nic Mitchell).

У другому випуску рейтингу сталого розвитку QS World University Rankings for Sustainability було введено нову категорію «Good Governance» (Ефективне управління), яка змінила розподіл найвищих позицій. Європейські університети зайняли половину місць у першій двадцятці, а Манчестерський університет у Великобританії очолив європейський контингент, перемістившись з четвертого на третє місце. Північна Америка, однак, очолила загальний рейтинг: Університет Торонто в Канаді очолив список у категоріях «Social Impact» (Соціальний вплив) і «Environmental Impact» (Вплив на навколишнє середовище), витіснивши Каліфорнійський університет у Берклі.

Нова категорія «Ефективне управління», з ваговим коефіцієнтом 10%, відіграла вирішальну роль у рейтингу, а Лундський університет у Швеції став першим навчальним закладом Європейського Союзу, що увійшов до десятки найкращих у рейтингу QS за показниками сталого розвитку. Зосередження Лундського університету на екологічних проектах і дослідженнях, таких як перетворення рослинних відходів на продукти харчування та вивчення впливу пестицидів на бджіл, сприяло його успіху в новій категорії «Ефективне управління».

У другому випуску QS подвоїв кількість університетів, що увійшли до рейтингу, до 1397 закладів з 95 країн світу, застерігаючи при цьому від прямих порівнянь з результатами попереднього пробного дослідження. Найбільшу кількість закладів, що увійшли до рейтингу, мали Сполучені Штати, але Університет Торонто був єдиним, хто увійшов до топ-10 за показниками сталого розвитку.

Рейтинг QS продемонстрував широке представництво Великої Британії у топ-20, до якого увійшли Імперський коледж Лондона, Единбурзький університет, Брістольський університет, Даремський університет та Університет Глазго. За межами Європи та Північної Америки помітні результати показали Оклендський університет у Новій Зеландії, Університет Сіднея та Мельбурнський університет в Австралії. Рейтинг також продемонстрував прогрес у сфері сталого розвитку серед африканських університетів, до якого увійшли 43 заклади, а Кейптаунський університет став університетом з найвищим рейтингом сталого розвитку в Африці. Впровадження категорії «Управління» підкреслило важливість стратегічних зусиль університетів, спрямованих на досягнення Цілей сталого розвитку Організації Об’єднаних Націй. Заклади Великої Британії демонструють відмінні результати в цій метриці, маючи найбільшу кількість закладів у цій категорії (23%), а 9 з 10 найкращих позицій у категорії «Управління» посідають саме британські університети.

Д-р Ендрю Макфарлейн (Andrew MacFarlane), менеджер QS рейтингів, підкреслив необхідність ефективного управління для досягнення прогресу в реалізації Цілей сталого розвитку ООН, високо оцінивши британські заклади за їх численні практики ефективного внутрішнього управління та відданість принципам сталого розвитку як у дослідженнях, так і в стратегії розвитку.

Детальніше за посиланням:
https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20231215190121695&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=GLNL0767