Студенти КПІ перемогли в хакатоні зі штучного інтелекту

16 грудня 2023 року відбувся хакатон «Штучний інтелект у Мрії» у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА). У хакатоні взяли участь 60 учасників у складі 17 команд.

Перше місце посіла команда «FireFlies Squad» із Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського (КПІ). Студенти КПІ запропонували розробити опитування на базі штучного інтелекту, яке можна використовувати просто під час уроку.

ШІ сам генеруватиме питання й перевірятиме відповіді. Якщо вчитель бачить у застосунку, що більшість дітей не зрозуміла матеріал уроку, він може ще раз його пояснити.

Друге місце — у команди «Isterhishtar» з НаУКМА. Вона запропонувала систему, побудовану на штучному інтелекті, яка буде здатна передбачати оцінки учня, давати поради для поліпшення цих оцінок і аналізувати схильність дитини до тих чи інших сфер діяльності в майбутньому.

Команда «То не ми» з того самого закладу посіла третє місце. Вона презентувала ідею модульної ШІ-системи супроводу учнівства для ефективної профорієнтації. Модуль збиратиме дані в різних сферах за типом рекомендацій для оптимізації навчання на базі оцінок та буде враховувати унікальність кожної дитини під час профорієнтації.

Четверте місце виборов колектив «Dreamers of Dreams» із Київської школи економіки (KSE). Команда запропонувала створити систему, здатну візуалізувати шкільну програму як дорожню карту-графіку для різних предметів, використовувати можливості ШІ для генерування зв’язків між темами, рекомендаціями із засвоєння тем.

Хакатон відбувся за сприяння Програми EGAP (E-Governance for Accountability and Participation Program – «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади»), що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.