Корейські університети згуртувалися проти змін у рейтингу QS

8 липня 2023 року у виданні University World News опубліковано матеріал – “Korean universities unite against QS ranking changes” за авторства Унсу Чжун (Unsoo Jung) та Йоджани Шарми (Yojana Sharma).

У безпрецедентному рішенні всі провідні дослідницькі університети Південної Кореї об’єднали зусилля, щоб бойкотувати глобальний рейтинг університетів, який складає компанія QS. Університети стверджують, що британська рейтингова структура проігнорувала їх занепокоєння щодо недостатньої прозорості та “математичних помилок” у глобальному рейтингу. Бойкот був викликаний змінами, внесеними до рейтингу QS World University Rankings 2024, які призвели до погіршення позицій майже всіх південнокорейських університетів, а також кількох відомих японських, гонконгських і тайванських закладів вищої освіти.

Університети пов’язують це зниження в рейтингу з нещодавно доданим показником International Research Network (IRN – Міжнародна дослідницька мережа), який, на їх думку, є несправедливим щодо неангломовних країн. Вони вважають, що цей показник непропорційно впливає на університети, які мають міцну дослідницьку співпрацю в межах своїх країн. Упорядники QS, з іншого боку, стверджують, що зменшення уваги до показника Faculty-Student Ratio (Співвідношення кількості викладачів до кількості студентів) є основною причиною зміни позицій корейських університетів.

Форум університетських рейтингів Кореї (URFK), до складу якого входять 52 південнокорейських ЗВО, в тому числі такі престижні установи, як Сеульський національний університет і Корейський інститут передових технологій, висловив стурбованість значним падінням корейських університетів у рейтингу в цілому. Учасники Форуму вказали на “неймовірно велике падіння” та закликали виправити ймовірні математичні помилки. URFK вирішив назавжди вийти з рейтингів QS, якщо методологія не стане більш прозорою, а недоліки не будуть виправлені.

Упорядники QS заперечують будь-які прорахунки чи помилки та стверджують, що нові показники були запроваджені для покращення системності та обґрунтованості рейтингу. Вони підкреслюють важливість врахування дослідницького потенціалу та міжнародної активності в рейтингу. На їх думку, показник IRN заохочує університети диверсифікувати міжнародну співпрацю, а не зосереджуватися виключно на масштабах своїх дослідницьких мереж.

Бойкот південнокорейських університетів є значним і безпрецедентним проявом єдності проти глобального рейтингу. Упорядники QS заявили, що якщо університети вирішать бойкотувати, вони все одно отримають необхідні дані з альтернативних джерел для складання рейтингу. Ситуація викликала суперечливий діалог між QS та університетами, що бойкотують, зі спробами знайти спільну мову та вирішити проблеми.

Загалом, стаття висвітлює занепокоєння південнокорейських університетів щодо прозорості та недоліків у рейтингах QS. Вона стисло описує зміни в методології та заперечення університетів, а також представляє точку зору упорядників QS на це питання.

Детальніше за посиланням:
https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20230704195008557&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=GLNL0747