Українські студенти, які знайшли притулок у Канаді, зіткнулись з непомірними цінами на навчання

1 червня 2023 року у виданні University World News опубліковано матеріал – “Ukrainians sheltering in Canada hit hard by tuition fees” за авторства Натана М. Ґрінфілда (Nathan M Greenfield).

Стаття висвітлює скрутне становище, в якому опинилися українські студенти університету в канадській провінції Онтаріо, які покинули свою зруйновану війною батьківщину й тепер змушені платити за навчання як іноземні студенти. Хоча спеціальна урядова програма під назвою «Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки» (Canada-Ukraine Authorization For Emergency Travel – CUAET) надала тимчасовий притулок і пільги українським переселенцям, вона не визначає їх як біженців за дефініцією Організації Об’єднаних Націй.

Як наслідок, з багатьох студентів стягується непомірна плата, що сягає 50 000 канадських доларів на рік. У той час як деякі провінції запровадили заходи щодо стягнення плати за навчання для українських студентів за внутрішніми розцінками в рамках програми CUAET, влада провінції Онтаріо не прийняла жодних відповідних рішень. Відсутність федерального законодавства з цього питання призвела до різноманітних практичних підходів у різних провінціях.

Стаття містить особисті розповіді українських студентів та зусилля українських організацій, спрямовані на стягнення плати за навчання для цих студентів в провінції Онтаріо саме за внутрішніми розцінками. Незважаючи на труднощі, багато студентів висловлюють вдячність за можливість навчатися в Канаді та зберігають надію на вирішення їх проблем.

Детальніше за посиланням:
https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20230601205017370&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=GLNL0742