Міжнародний проєкт “Сталі енергетичні системи України”

Перші зустрічі в рамках проєкту на Кафедрі відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського (КПІ).

З 1 лютого 2023 року розпочався тристоронній міжнародний проєкт «Cталі енергетичні системи України».

Учасниками проєкту є:
1. ІВЛ Шведський екологічний інститут (Стокгольм, Швеція);
2. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;
3. Інститут відновлюваної енергетики НАН України.

Метою проєкту є розвиток академічної співпраця в регіоні Балтійського моря, підтримка академічних установ та академічних цільових груп в Україні.

Опис проєкту: Завдяки підходу «навчання вчителів» довгостроковою метою проєкту «Сталі енергетичні системи України» є підвищення потенціалу нинішнього та майбутніх поколінь українців, які працюють над проєктуванням та впровадженням енергетичних систем для відновлення та вдосконалення. Це буде досягнуто в першу чергу шляхом розвитку нових компетенцій, компіляції навчальних матеріалів, зміцнення міжнародних дослідницьких і навчальних мереж і проведення спільної заявки на фінансування.

Перший семінар “Module 1 – Energy Systems Modeling” в рамках проєкту “Ukrainian Sustainable Energy Systems Project” відбувся 27 березня 2023 року.

Учасники обмінялися ідеями про майбутню співпрацю та заслухали презентацію Kristina Lignerud з IVL Swedish Environmental Research Institute щодо проєктів ReUseHeat.eu.

30.03.2023 р. відбулася друга зустріч в рамках проєкту “Сталі енергетичні системи України“ Module 5 – EU Horizon Funding Application в ZOOM.

Учасники (IVL Swedish Environmental Research Institute, ІВЕ НАН України, кафедра ВДЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського) презентували й обговорили ідеї щодо майбутніх спільних проєктів.

За інформацією кафедри ВДЕ