НОВИЙ ОЧІЛЬНИК НАЦІОНАЛЬНОЇ АГЕНЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ОБМІНУ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА

Новим директором Національної агенції академічного обміну Республіки Польща став Давид Костецький. Він був призначений на цю посаду рішенням прем’єр-міністра Республіки Польща Матеуша Моравецького за поданням Міністра освіти та науки Республіки Польща проф. Пшемислава Чарнека.

Давид Костецький є випускником Люблінського католицького університету ім. Івана Павла ІІ, де здобув дві вищі освіти: за спеціальністю «Право» (2014 р.) та за спеціальністю «Історія» (2016 р.). У 2020 р. захистив дисертацію на тему «Філософія права o. Мар’яна Ігнатія Моравського» та отримав науковий ступінь кандидата (у польській системі – доктора) юридичних наук. Крім того, здобув післядипломну освіту за програмами Executive Master Business of Administration та Doctor Business of Administration у Вищій школі менеджерській у Варшаві. Давид Костецький бере участь у роботі Ради молодих науковців, яка є дорадчим органом при міністрові освіти та науки Республіки Польща. Є членом Асоціації філософії права та соціальної філософії (IVR) та Наукового томістичного товариства. З 2019 р. співпрацює з Фондом Польської академії наук у Любліні. Впродовж багатьох років обіймав посади державного службовця в адміністративних установах різних рівнів.

Давид Костецький проводить наукову роботу на кафедрі теорії та філософії права Люблінського католицького університету. Він є автором двох монографій: «Організаційна культура good governance в адміністративних установах та органах публічної влади. Підручник добрих практик» та «Філософія права о. Мар’яна Ігнатія Моравського» (за це видання, яке є друкованою версією кандидатської дисертації, він отримав нагороду ім. графині Анелі Потуліцької за видатні досягнення у царині християнського гуманізму), а також низки наукових статей. У своїх наукових публікаціях торкається питань аксіології, взаємин права і моральності та філософії права, але також займається більш практичними справами, а саме вивченням проблематики менеджменту в публічній адміністрації.

Про його управлінські здібності свідчить активна участь в організації двох едицій Польсько-американського конгресу в Любліні.

Строк повноважень директора Національної агенції академічного обміну становить п’ять років.

https://nawa.gov.pl/nawa/aktualnosci/nowy-dyrektor-nawa
https://www.gov.pl/web/edukacja-i-nauka/dr-dawid-kostecki-nowym-dyrektorem-narodowej-agencji-wymiany-akademickiej