Особисті враження українок від Саміту у Варшаві

7 і 8 червня на території експоцентру EXPO XXI у Варшаві відбувся Саміт “Perspectywy Women in Tech Summit”, головною метою якого є показ вагомої ролі жінок в точних науках та професіях, які пов’язані із технікою. Останнім часом кількість жінок в технічній сфері невпинно збільшується.

У саміті взяли участь учасниці з різних країн, зокрема з Польщі, Азербайджану, Казахстану, України. На урочистому відкритті були присутні відомі люди із усього світу. Так, отримав честь відкрити своєю промовою цьогорічний Саміт мер Варшави – Рафал Тшасковський. Всього взяло участь близько 10000 осіб.

Під час саміту учасниці мали змогу поспілкуватися із представниками найуспішніших компаній Польщі та цілого світу, зокрема із працівниками Accenture, Amazon, Cisco, Corning, Electrolux, Google, HSBC, Infor, Intel, Orange, Bloomberg тощо. Представники кожної компанії охоче відповідали на запитання учасниць Саміту та заохочували брати участь в цікавих конкурсах та квізах.

Також учасниці Саміту мали можливість відвідати різні воркшопи, послухати цікаві виступи професіоналів, спробувати себе в графічному дизайні та подивитися фільми в окулярах віртуальної реальності. На Саміті був широкий вибір веганської кухні.

Одним із найцікавіших моментів Саміту було знайомство з іншими учасницями. Perspectywy Women in Tech Summit – це захід, де можна не тільки дізнатися більше про компанії та роботу, а й знайти хороших друзів.