Всеукраїнський диктант-конкурс з польської мови «Я пишу, ти пишеш, ми пишемо польською»

18 вересня 2021 року у Великій фізичній аудиторії НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся черговий Всеукраїнський диктант-конкурс з польської мови «Я пишу, ти пишеш, ми пишемо польською». Участь у цьому заході взяло 85 осіб різного віку. Ініціатором і натхненником диктанту є Фонд „Свобода і Демократія”, який упродовж декількох років проводить ці орфографічні змагання спільно з Федерацією польських організацій в Україні. Цього року співорганізатором диктанту-конкурсу була також кафедра української мови, літератури та культури Факультету лінгвістики КПІ.

Учасників привітали директор Польського дому в Києві Марія Сівко, голова конкурсного журі, викладач польської мови Ева Ґоцловська та викладач кафедри української мови, літератури та культури НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського Олена Новак.

Всі учасники диктанту відзначили урочисту затишну атмосферу, яка панувала у згаданій Великій фізичній аудиторії. Деяким з них здавалося навіть, що наче повернулися у студентські роки.

Очікуючи на результати диктанту, його учасники могли подивитися польською мовою фільм «Кароль – людина, яка стала Папою римським» та прогулятися територією Київського політичного інституту та скверу, помилуватися архітектурою старих корпусів.

Переможців визначали у двох вікових категоріях: діти та молодь 12-18 років і дорослі. Переможницею диктанту в першій категорії стала студентка 2 курсу Факультету лінгвістики КПІ Вікторія Лавнік, яка відвідує факультативні заняття з польської мови. Переможці і фіналісти орфографічного конкурсу отримали дипломи та цінні подарунки.

За задумом організаторів, подібні заходи сприяють розвитку українсько-польських партнерських відносин, зокрема у галузі освіти та науки.

Щиро вітаємо з цією блискучою перемогою нашу студентку та її викладача – Войцеха Зволінського!