Українські фільми занесли в список претендентів на премію “Оскар”

До відома поціновувачів кіномистецтва!

Нещодавно був опублікован перелік повнометражних фільмів, допущених до розгляду на премію «Оскар 2021». Не може не радувати, що в цей список увійшли два українські фільми, створені за підтримки Держкіно України.

В категорії «Міжнародний повнометражний фільм» (INTERNATIONAL FEATURE FILM) представлена картина Валентина Васяновича «Атлантида» (Atlantis). Ця картина була обрана Українським Оскарівським комітетом в якості національного претендента. Всього в цю номінацію увійшли фільми з 93 країн світу.

У категорії «Документальний фільм» (DOCUMENTARY FEATURE) представлена документальна стрічка Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» (The Earth Is Blue As an Orange), що отримала кваліфікацію як переможець Санденс і учасник Берлінале. У переліку повнометражних документальних фільмів представлено 238 картин.

Короткі списки з 15 фільмів по кожній категорії буде оголошено 9 лютого 2021 року. Номінантів на премію «Оскар» оголосять 15 березня 2021 року. 93-а церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення в галузі кінематографу 2020 року відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі.

З детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням