Третій Саміт у Варшаві успішно завершено!

8-9 грудня 2020 року відбулася третя конференція Perspektywy Women in Tech Summit 2020, яка зібрала 8386 учасників з 103 країн світу. Враження від Саміту у Варшаві молодої науковиці КПІ ім. Ігоря Сікорського Вікторії Басих

В зв’язку с всесвітньою ситуацією з COVID-19 зустріч відбулася в онлайн режимі, але не дивлячись на цей момент, зустріч змогла об’єднати біля екранів жінок, студенток, аспіранток, науковців та професіоналів в своїй справі. Цей захід насправді відбувся на високому рівні, організатори залучили багато цікавих особистостей з великим досвідом. Представниці таких компаній, як Intel, Google, Natwest Group, Delivery Hero Se, PwC Poland, Procter and Gamble та інші продовжили знайомити нас зі своїми компаніями.

Найбільше мені сподобалась тема про жіночі провідні стартапи, в обговоренні цієї дискусії прийняли участь такі провідні фахівці, як Shaloo Garg (Managing Director, Microsoft for Startups, Microsoft), Agnieszka Hryniewicz-Bieniek (Global Director, Google for Startups, Google), Eliza Kruczkowska (Chief Innovation Officer, Polish Development Fund) та Dorota Szostek-Rustecka (President of the Board of the Leopold Kronenberg Foundation, Citi).

Також у всіх спікерів дуже гостро прослідковувалась тема COVID-19, оскільки ця загальна проблема впливає на всі сфери життя, зокрема на науку, освіту та бізнес.

Хотіла би ще відмітити, як креативно підійшли організатори до чудової Virtual Women in Tech Dance Party, вони організували велику онлайн вечірку з танцями. Запалювала та створювала атмосферу  тренер та ментор екзотична Dúnia Pacheco. Вона допомогла всім знайти свободу та любов до себе через рух. Нас об’єднали на великому екрані за сценою, де можна було побачити багато віконець онлайн, і в кожному були танці.

Дякую всім організаторам, спікерам та учасникам, що вже третій рік можна стати частиною великого дійства, отримати новий досвід, взяти участь в обговоренні важливих питань та відчути підтримку жінок в професії.