Українсько-польський семінар «Комп’ютерне моделювання нових матеріалів. Стан, проблеми, перспективи»

14 листопада о 10:00 в Залі Адміністративної ради НТУУ «КПІ» відбудеться Українсько-польський семінар «Комп’ютерне моделювання нових матеріалів. Стан, проблеми, перспективи».

Комп’ютерне моделювання – один з найсучасніших методів, який використовують сьогодні вчені, які працюють у галузі теоретичної фізики. За його допомогою забезпечується оптимізація і значне пришвидшення створення нових матеріалів з визначеними властивостями. Тож нині комп’ютер все ширше використовується для проектування складу і структури нових матеріалів найрізноманітнішого призначення та характеристик, дослідження процесів у них.

Програма семінару включає лекції і доповіді вчених НАН України та Польської академії наук, науковців, викладачів, аспірантів і студентів НТУУ «КПІ», а також їх обговорення. Тематика охоплює питання сучасної ідеології комп’ютерного конструювання матеріалів, застосування методів комп’ютерного конструювання при створенні перспективних матеріалів з наперед заданими властивостями, застосування комп’ютерного конструювання матеріалів як поєднання теоретичного (квантово-імітаційного) моделювання та експериментального підходів при створенні нових матеріалів та інші проблемні питання.

Організаторами семінару виступили Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Національна академія наук України, Представництво Польської академії наук в Києві та Українсько-Польський центр НТУУ «КПІ».

До участі в семінарі запрошуються вчені, викладачі, студенти, які працюють у галузі теоретичної фізики, та усі бажаючі.

За матеріалами газети “Київський політехнік”

NIKE yellow