Інформація від Українського центру гендерної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського

1. 12 червня 2019 р. в Варшаві директор Українсько-Польського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського проф. Сергій Сидоренко обговорив із президентом Польської освітянської фундації PERSPEKTYWY, почесним доктором КПІ паном Вальдемаром Сівінським діяльність Українсько-Польського центру в 2019 – 2020 роках.

2. Ключовою подією 2019 року в роботі Українсько-Польського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського стане організація участі студенток, аспіранток та молодих вчених-жінок КПІ та інших університетів України в проекті Європейського Союзу «Women in Tech Summit» гендерного спрямування – за аналогією з проектом, до якого була запрошена Україна в 2018 році, коли Українсько-Польський центр став Оргкомітетом участі університетів України в проекті і у відповідній конференції в Варшаві в листопаді місяці 2018 року.
Враховуючи, що Українсько-Польський центр позитивно проявив себе в цій роботі в 2018 році, тепер кількість грантових квот для України збільшена вдвічі – до 200 індивідуальних грантів, значна частина яких буде спрямована для участі представниць КПІ.
Перше установче засідання Оргкомітету – 2019 заплановано провести в КПІ 12-го липня 2019 року за участі керівників проекту із Варшави.
Передбачається, що певна кількість грантів буде виділена для школярів – активних учасників програми “Майбутнє України” – та для студенток, аспіранток і молодих вчених-жінок – переможців фіналу Всеукраїнського фестивалю старт-ап проектів «Sikorsky Challenge».

3. Також проф. С.І. Сидоренко – як почесний гість – брав участь в 20-й церемонії оголошення результатів рейтингу університетів Польщі від Польсько освітянської фундації “PERSPEKTYWY” за 2018 рік Perspektywy University Ranking – 2019.
Досвід проведення рейтингу університетів Республіки Польща (в 68-ми номінаціях) може бути вельми корисним і для України, і для КПІ.

4. Ще одне важливе рішення прийнято за результатами обговорень в Варшаві: наступний Третій Форум ректорів технічних університетів Польщі і України відбудеться в Варшаві, на базі Варшавської політехніки, 24-26 жовтня 2019 року.
Починає діяти спільний Оргкомітет по підготовці Форуму; перш за все буде приділено увагу формуванню змістовного наповнення Форуму, на основі спільного розуміння пріоритетів, тенденцій розвитку і важливих реформ європейської системи вищої технічної освіти і науки, впровадження принципів гарантій якості вищої технічної освіти, формування спільних міжнародних інноваційних середовищ.Nike Air Max 97 Mens custom