НОВИЙ ОФІС ПОЛЬСЬКОГО ІНСТИТУТУ В КИЄВІ

14 листопада 2022 року на київському Подолі відбулося урочисте відкриття нового офісу Польського інституту в Києві.

З нагоди цієї події звернення до її учасників написав президент Республіки Польща Анджей Дуда. Його текст зачитав представник президентської Канцелярії міністр Войцех Колярський. За його посередництвом президент Дуда передав Польському інституту державний прапор Республіки Польща.

Директор Інституту Роберт Чижевський звернув увагу, що незважаючи на несприятливі обставини та складні умови, спричинені збройним конфліктом, що триває на території України, польська присутність і культурна активність не припиняються, а установа, яка займається популяризацією польської культури, у чотири рази збільшує площу свого офісу. Віднині Польський інститут у Києві матиме у розпорядженні не лише офісні приміщення та аудиторії, але також кіно-театральний зал, виставкову залу та конференц-зал. Завдяки тому з’являться нові можливості для розширення діяльності, зокрема через організацію виставок, концертів, конференцій та багатьох інших культурних та наукових заходів і подій.

В урочистості взяли участь: заступниця голови Сейму Республіки Польща Малгожата Ґосєвська, міністр у Канцелярії Президента РП Войцех Колярський, міністр Ради міністрів РП Міхал Дворчик та Надзвичайний і повноважний посол РП в Україні Бартош Ціхоцький. З українських посадовців були присутні, зокрема: заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук, міністр культури Олександр Ткаченко, заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Сибіга та ін.

Учасники урочистості мали змогу відвідати виставку з нагоди 364 річниці укладення Гадяцького договору, подивитися експозицію ікон та вислухати концерт «Хореї козацької» – відомого українського гурту стародавньої музики.