СПОГАДИ ПРО ЛІТНІ КУРСИ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ 2024 РОКУ

Вже багато років Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського (КПІ) є партнером Національної агенції академічного обміну Республіки Польща (NAWA). У рамках співпраці з цією установою, наш університет бере участь у програмі Lektorzy NAWA, завдяки чому студенти та викладачі можуть відвідувати заняття з польської мови, які веде лектор NAWA, старший викладач кафедри української мови, літератури та культури Факультету лінгвістики пан Войцех ЗВОЛІНСЬКИЙ.

Варто згадати, що КПІ є єдиним закладом вищої освіти у Києві та одним з 9-ти у всій Україні, що є учасником згаданої програми Lektorzy NAWA. Найкращі слухачі курсів польської мови мають змогу вдосконалювати свої навички на літніх курсах польської мови та культури, які проводяться у провідних університетах Польщі. Зазначимо, що участь у курсах є безкоштовною та повністю фінансується польською стороною. На початку вересня відвідувачі сайту Українсько-польського центру КПІ могли ознайомитися зі спогадами студентки Факультету лінгвістики, яка взяла участь у стаціонарних курсах польської мови у Вроцлавському університеті. Сьогодні публікуємо враження професора кафедри відновлювальних джерел енергії Олександра Володимировича Остапчука, який відвідував онлайн заняття з польської мови та культури в Сілезькому університеті:

«З 1-го по 21-ше серпня 2024 року я був учасником онлайн Літньої школи (курс інтенсивної підготовки) в Сілезькому університеті (м. Катовіце). Під час навчання було запропоновано різні види навчальних занять: лекції, практичні заняття і навіть он-лайн екскурсії. Крім того проводились різноманітні активності: вікторини та змагання на знання польської культури, історії, географії тощо. Значний обсяг годин було передбачено на самостійне навчання за визначеними темами. До цікавих заходів також слід віднести: польський диктант, фестиваль культур та конкурс перекладачів польської поезії».