У Вроцлаві назвали умову, за якої можна їздити в транспорті безкоштовно

11-13 жовтня в польському місті Вроцлав люди, які матимуть книги нобелівської лауреатки Ольги Токарчук, зможуть їздити в громадському транспорті безкоштовно.

Так вирішив міський голова Вроцлава Яцик Сутрик, повідомили на сайті міста.

“Ольга Токарчук стала лауреаткою Нобелівської премії з літератури. Сьогодні ця новина поширилася по всьому світу. У Вроцлаві ми надзвичайно пишаємося цим. Мер Вроцлава Яцек Сутрик вирішив, що будь-хто, у кого буде книга її авторства, подорожуватиме громадським транспортом безкоштовно до кінця тижня”, – написали у повідомленні.

Завдяки такій акції влада міста намагається популяризувати польську нобелівську лауреатку і стимулювати людей їздити в громадському транспорті.

Ольга Токарчук є почесною громадянкою Вроцлава і нещодавно стала лауреаткою Нобелівської премії в галузі літератури за 2018 рік. Це друга полька, яка удостоїлась цієї премії.

“Це великий день для Вроцлава”, – сказав Яцек Сутрик.

10 жовтня назвали двох лауреатів Нобелівської премії з літератури за 2018 і 2019 рік.Ними стали польська письменниця Ольга Токарчук і Пітер Гандке з Австрії.Польська письменниця українського походження Ольга Токарчук була нагороджена за “оповідну уяву, яка з енциклопедичною пристрастю представляє перетин кордонів як форму життя”.

Джерело: Gazeta.ua

SNEAKERS edition