[Анонс] Презентація книги Миколи Старовойтова та Володимира Михальченка «Репресії проти поляків Луганщини в роки сталінського терору»

27 березня 2019 року, у середу, о 18:00 у Польській медичній бібліотеці імені професора Збігнева Реліги (Київ, вул. Толстого, 7) відбудеться презентація книги Миколи Старовойтова та Володимира Михальченка «Репресії проти поляків Луганщини в роки сталінського терору».

У меморіальному виданні вміщені 2118 коротких біографічних довідок про осіб польської національності, які зазнали репресій політичного характеру на теренах Луганщини. Довідки складені на підставі архівно-слідчих справ репресованих, що зберігаються у Державному архіві Луганської області та архіві Управління Служби безпеки України в Луганській області.

Книгу представить історик-архівіст, директор Державного архіву Луганської області у 2011–2012 роках Микола Старовойтов. У заході також візьмуть участь представники Посольства Республіки Польща, Представництва Польської академії наук у Києві, Польського інституту в Києві, Видавничого дому «Стилос», а також дослідники історії репресій та польської громади.

Мета заходу – оприлюднення інформації про репресії сталінських часів серед широкого кола дослідників, студентів, працівників музеїв та всіх, хто цікавиться історичною правдою.

За інформацією Емілії Ясюк, Радника з питань науково-освітньої співпраці (Посольство Республіки Польща у Києві)Air Huarache Classic