Влада Києва обіцяє інвестувати в освіту

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%8b%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b9Сучасний світ стрімко змінюється і для того, щоб встигати за його змінами людині необхідно постійно вчитися. Виявляється, що столична влада не лише усіляко поділяє дану точку зору, а й готова підтримувати освіту. Про це заявила в рамках Київського інвестиційного форуму заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

Інвестиції у людський капітал наразі є найбільш необхідними та виправданими. Тільки освічене та здорове населення може стати тією продуктивною силою, яка створює національне багатство країни. Київ як сучасне європейське місто також визначило освіту як головну інвестицію, направивши понад 30% коштів саме у цю галузь, – розповіла пані Старостенко.

Заступниця голови КМДА повідомила, що на даний момент приватний капітал недостатньо залучений для реалізації суспільно важливих проектів у сфері освіти. Цей прикрий феномен залежить від багатьох чинників, але основною причиною є тривалий термін окупності інвестицій. З іншого боку, довгий час не було проектного підходу до реалізації освітніх ініціатив. На даний момент пріоритетний напрямок діяльності міської влади з цього питання – пошук інвесторів освітніх проектів.

Для нас інвестор – це довгостроковий надійний партнер, який допомагає нам розвивати наш людський капітал, при цьому заощаджуючи фінансові ресурси міста. Прикладом такої співпраці сьогодні є надання приватним дошкільним закладам можливість винаймати комунальну власність за 1 гривню, – зауважила Ганна Старостенко.

Нагадаємо, що Київ – лідер за охопленням дітей із особливими потребами інклюзивним навчанням

 Nike metallic silver