“Перемога натхнення, творчості та любові до пісні! Враження від концерту Капели бандуристів НТУУ “КПІ” в Варшавській політехніці” (переклад з сайту ВУТ).

https://www.biuletyn.pw.edu.pl/Kultura-i-Tradycja/Bandurzysci-w-murach-Malej-Auli-Politechniki-Warszawskiej

Opublikowano 01.06.2016 11:11

Бандуристи в стінах актового залу Варшавської політехніки.

Останнього дня травня 2016 р. в Малому актовому залі Варшавської політехніки завдяки Ансамблю бандуристів КПІ пролунали звуки, які нагадали про народну ностальгію українських степів.

90-ий випуск Великої музики в Малому актовому залі був ще одним заходом у рамках музичного огляду, який впродовж багатьох років є невід’ємною частиною культурного пейзажу Варшавської політехніки. Професор Анджей Якубяк – ініціатор та натхненник цього заходу привітав гостей вступною промовою, в якій згадав про спільні витоки обох навчальних закладів: Варшавської політехніки та Київського політехнічного інституту, які було засновано відповідно до декрету царя Миколая ІІ. Третім вищим навчальним закладом, заснованим на підставі згаданого юридичного акту, був Технологічний інститут у Петербурзі.

Бандуристи під керівництвом Валентини Руденко виконали українські народні пісні, зокрема «Іванку, Іванку», а також популярну в Польщі пісню «Гей, соколи!». У програмі концерту  були крім того передбачені музичні мотиви з різних куточків світу (Вірменії, Болгарії, Іспанії, Португалії) та сольні виступи молодих, харизматичних виконавців. Несподіванкою було виконання на бандурах хітів рок-музики, зокрема It’s My Life з репертуару  групи Бон Джові та Nothing Else Matters – пісні,  яку колись виконувала група Металліка.

Виступ молоді з КПІ став завершенням музичного сезону Великої музики в Малому актовому залі у 2015/2016 навчальному році.

Фотогалерея 90-го концерту циклу Велика музика в Малому актовому залі.