Особисті враження українок від Саміту у Варшаві

«Perspektywy Women in Tech Summit 2022» – це, без перебільшень, величезне свято жінок в IT. Блискуча можливість для обміну знаннями, досвідом та поглядами з дівчатами і жінками з інших країн, а також змога насолодитися звичайним живим спілкуванням без кордонів та обмежень – розкіш, від якої ми за останні карантинні роки встигли добряче відвикнути.

Направду, перше яскраве враження від саміту настигло мене ще до його початку: у холі хостелу, звідки учасників з України мала забрати волонтерка та проводити прямісінько до «Експо ХХІ», що на ці дні став домівкою для «Perspektywy Women in Tech Summit 2022». Коли я спустилася туди, то здалося, наче опинилася на святкуванні Дня вишиванки. Десятки гордих та прекрасних українок у своїх вишитих сорочках – парадоксальним чином бачити їх там було і несподівано, і абсолютно очікувано та природно водночас.

«Perspektywy Women in Tech Summit 2022» охопив надзвичайно широке коло питань: від способів шукати натхнення та підвищувати свою продуктивність до розгляду впливу новітніх технологій на фінансову сферу, від загальних дискусій про те, що сьогодні жінки можуть зробити для вирішення кліматичних проблем до зустрічі, присвяченої викликам, з якими стикаються українські IT-шниці під час війни.

Експо-виставка – ще одне джерело яскравих та дещо еклектичних вражень для всіх, хто брав участь в саміті: оригінальні (інколи – дуже оригінальні!) стенди, змістовне спілкування та несподівані активності. Надзвичайно цікаво та пам’ятно! До речі, дуже приємно було на ряду зі стендами Google та інших інтернаціональних гігантів побачити і стенди польських вищих навчальних закладів. Це дійсно важливо і дуже правильно.

Дякую за чудові враження та отриману корисну інформацію!

Олександра Родигіна,
фахівець І категорії Науково-технічної бібліотеки
КПІ ім. Ігоря Сікорського