Візит делегації Вищої школи бізнесу в Домброві Гурнічій

29 січня Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» відвідала делегація Вищої школи бізнесу в Домброві Гурнічій (Республіка Польща).

До складу делегації входили декан факультету адміністрації та інформатики професор Рафал Ребілас, керівник міжнародного відділу Домініка Черняк та її заступник Вікторія Черевань, а також представник компанії «Славград» Анатолій Полищук.

Представники Вищої школи бізнесу в Домброві Гурнічій ознайомилися з історією та сьогоденням НТУУ «КПІ», оглянули історичний перший корпус університету, пам’ятники видатним науковцям і інженерам, які навчалися і працювали в КПІ, відвідали Державний політехнічний музей НТУУ “КПІ” та його Відділ аві¬ації та космонавтики ім. І.І.Сікорського та зустрілися з працівниками університету.

У зустрічі взяли участь проректор з міжнародних зв’язків Сергій Сидоренко, заступник директора Українсько-Польського центру університету Євген Огородник, заступник декана факультету менеджменту і маркетингу з міжнародної діяльності Олена Підлісна, викладач факультету соціології і права Катерина Стецюра, викладач польської мови факультету лінгвістики КПІ Войцех Зволинський та інші.

У ході спілкування його учасники обмінялися думками щодо налагодження співпраці між Вищою школою бізнесу в Домброві Гурнічій та НТУУ «КПІ», її потенційних напрямів, організації академічних обмінів, а також обговорили можливості заснування на базі НТУУ «КПІ» Європейської асоціації міжнародної освіти на теренах Євросоюзу за участю українських ВНЗ. Насамкінець учасники зустрічі домовилися про підготовку рамкової угоди про співробітництво та її підписання ближчим часом.

Вища школа бізнесу в Домброві Гурнічій є одним з провідних вищих навчальних закладів своєї країни. Розташована в Південній Польщі. Понад 20 років здійснює підготовку фахівців у галузях економічних, соціальних і технічних наук. Нині в ній навчається понад 8 тисяч студентів. Є одним із наукових центрів свого регіону. Має філії в Цешині, Олькуші, Живці, Кракові. Крім того, до її структури входить Центр післядипломної освіти в Ченстохові. Має широкі зв’язки з університетами багатьох європейських країн, у тому числі й з вишами України.

За матеріалами газети “Київський політехнік”

Nike Sneakers