Конкурс перекладачів польських віршованих творів у Івано-Франківську

Запрошуємо студентів-поціновувачів польської поезії долучитись до конкурсу.

Центр польської культури та європейського діалогу спільно з кафедрою слов’янських мов Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника вперше організовують всеукраїнський студентський конкурс перекладу «Ніч перекладачів». Мета конкурсу – популяризація польської літератури, розвиток перекладацької компетентності студентів у межах художнього перекладу та підтримка молодих талантів Серед текстів, що пропонуються для перекладу, є вірші Ципріяна Норвіда, Тадеуша Ружевича, Кароля Войтили та Марії Павліковської-Ясножевської.

Учасниками конкурсу можуть бути студенти вищих навчальних закладів та випускники, які завершили навчання в 2020/2021 навчальному році. Участь у цьому заході передбачає виконання перекладу з польської мови на українську мову поетичного твору зі списку, що надається організаторами. Кінцевий термін подання робіт – 30 вересня 2021 року.

Проєкт реалізується Фонду „Допомога полякам на Сході” за рахунок коштів, наданих Канцелярією голови Ради міністрів Республіки Польща в рамках конкурсу «Полонія та поляки за кордоном 2021». Конкурс проводиться пiд почесним патронатом Консульства Генерального РП у Львові.

Всі подробиці доступні за посиланням: https://sbusilo.wixsite.com/noctlumaczy?fbclid=IwAR2nEKnPlGifVKH5246KjjmxZ51hOFyNyBIvwmplLQFTidsi0rCixuQ20Rk

Щиро запрошуємо взяти участь у цьому конкурсі!