Розпочався прийом заявок на участь у програмі ім. ген. Владислава Андерса (Anders NAWA)

Національна агенція академічного обміну Республіки Польща розпочала прийом заявок на участь у стипендійній програмі для Полонії імені генерала Владислава Андерса на навчання на першому рівні вищої освіти, навчання за єдиною п’ятирічною магістерською програмою та навчання на другому рівні вищої освіти у польських вищих навчальних закладах.

Програма ім. ген. Владислава Андерса – стипендійна програма, розрахована на молодь польського походження, яка бажає здобувати вищу освіту у вищих навчальних закладах Республіки Польща.

Нововведенням цьогорічної едиції програми є розширення групи заявників, які можуть стати її учасниками. Досі подавати заявки могли лише ті, хто має документи, що підтверджують польське походження або Карту поляка. Цього року учасниками програми можуть бути також польські громадяни або громадяни інших країн, які здобули середню освіту поза межами Польщі.

У рамках програми учасникам надається щомісячна стипендія у розмірі 1250 злотих або 1700 злотих – залежно від рівня навчання.

Перед початком навчання всі охочі можуть взяти участь у спеціальних підготовчих курсах, протягом яких також виплачується стипендія. Метою курсів є поглиблення знань з польської мови, а також вивчення профільних предметів, відповідно до обраної спеціальності.

Участь у програмі ім. ген. Владислава Андерса для молодих людей польського походження є символічним поверненням на батьківщину, а також чудовою нагодою ознайомитися з культурою та історією Польщі.

ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАЯВОК

Заявки приймаються до 18 травня 2021 року в електронній системі Національної агенції академічного обміну Республіки Польща за посиланням:
https://programs.nawa.gov.pl/login

Правила прийому на навчання на першому рівні вищої освіти та навчання за єдиною п’ятирічною магістерською програмою:
https://nawa.gov.pl/studenci/studenci-zagraniczni/program-im-gen-andersa/studia-i-stopnia-i-jednolite-magisterskie

Правила прийому на навчання на другому рівні вищої освіти:
https://nawa.gov.pl/studenci/studenci-zagraniczni/program-im-gen-andersa/studia-ii-stopnia

З відгуками учасників Програми ім. ген. Владислава Андерса можна ознайомитися за посиланням:
https://serwisy.gazetaprawna.pl/edukacja/artykuly/8132395,polskie-uczelnie-bardziej-otworza-sie-na-polonie.html?fbclid=IwAR2xWjd0QSnghbsI2r8T5R3PiTmNOoHuZv-SUqoAKgxBJHHCKl06DBYJLtM