Розпочато конкурс по стипендіальній програмі ім.Лейна Кіркленда в 2021-2022 році у Республіці Польща

Шановні колеги!

Польсько-американський фонд свободи та Фонд «Лідери змін» оголошують  відкритий конкурс для кандидатів з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдавії, Росії, Таджикистану, України та Узбекистану на здобуття стипендії «Kirkland Research» у 2021-2022 навчальному році.

Стипендіальна програма ім. Лейна Кіркленда впродовж 21 року підтримує індивідуальний розвиток молодих, цілеспрямованих та активних громадян держав Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії. З 2000 року у програмі взяло участь близько 900 стипендіатів. Серед випускників програми є нинішні члени урядів, топ-менеджери великих міжнародних корпорацій, керівники органів самоврядування та відомі суспільні діячі. Автором і куратором програми є Польсько-американський фонд свободи. Програма ім. Лейна Кіркленда отримує також фінансування від Національної агенції академічного обміну Республіки Польща (NAWA).

Стипендіатам пропонується двосеместрове навчання в одному з польських академічних центрів (Варшава, Краків, Вроцлав, Познань, Люблін), двотижневе стажування в державних і приватних установах та неурядових організаціях, а також цікава та насичена програма тренінгів і майстер-класів.

Програма розрахована на молодих лідерів та експертів до
45 років, які мають вищу освіту, досвід наукової роботи й зацікавлені в розвитку демократії, ринкової економіки та громадського суспільства у своїх країнах і в цілому в регіоні.

Пріоритетні напрями конкурсу:

– економіка та менеджмент;

– управління бізнесом, неурядовими організаціями, культурою, освітою та охороною здоров’я;

– державне та муніципальне управління;

– правознавство та юриспруденція;

– суспільні науки (соціальна психологія, соціологія);

– політичні науки та міжнародні відносини;

– охорона довкілля та клімату;

– питання безпеки та кібербезпеки;

– кризовий менеджмент;

– політика розвитку та гуманітарна допомога.

Організатори конкурсу заохочують подавати заявки тих кандидатів, які після закінчення стипендіальної програми готові повернутися на батьківщину, щоб реалізувати там проект, розроблений під час перебування в Польщі та використати отримані знання.

З більш детальною інформацією про вимоги до конкурсантів,  перелік документів і терміни етапів конкурсу можна ознайомитися за посиланням

Джерело: Українсько-Польський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського