Плюси та користь ранкової зарядки

Ранкова зарядка зазвичай виконується дітьми, так як батьки і вчителі прищеплюють культуру здорового способу життя. Однак нерідко самі дорослі забувають про настільки просту процедуру, що дарує безліч позитивних моментів. У нашій статті ви знайдете очевидні і не дуже плюси ранкової зарядки. Після цього гріх не схопитися з ранку і не почати тренуватися!

Поліпшення фізичної форми

Безсумнівно, про це плюсі знає кожен. Завдяки ранковій зарядці зміцнюються м’язові тканини, стан хребта і суглобів стає набагато краще. Навіть найпростіші вправи зроблять організм міцнішим. Ранкова зарядка включає вправи для розігріву м’язів і опрацювання суглобів, немає ніякого надмірного навантаження на тіло, тому ні про біль, ні про втому не може бути й мови після її виконання.

Надання бадьорості

Багато для пробудження випивають каву, а то і не одну чашку. Однак краще, ніж підбадьорливий напій, працює ранкова зарядка. Прокинувшись, людині важливо підбадьоритися, організм буде вдячний вам за те, що ви запускаєте його саме таким чином. Вправи активізують кровообіг, насичують тканини і органи киснем, даруючи приплив енергії, покращуючи самопочуття.

Підвищення настрою

Складно уявити людину, що прокидається завжди у відмінному настрій. Гніт майбутнього робочого або навчального дня зазвичай накладає свій відбиток. Однак виправити ситуацію можна за допомогою ранкової зарядки. Як відомо, спорт провокує викид андреналіну і ендорфінів, що благотворно позначається на настрої.

Зміцнення сили волі

Зарядка змушує людину встати на кілька хвилин раніше, щоб встигнути інші намічені справи. Перший час ви будете відчувати небажання, організм буде посилено чинити опір, просячи поспати трішки довше. Але правильний настрій і мотивація (у вигляді плюсів) дозволять подолати складності. До 21 дня звичка зазвичай виробляється, але з’являються думки: «та навіщо ця ранкова зарядка, ніякого ефекту». Дійсно, не буде помітно результату через такий короткий термін. Однак проявивши силу волі, через пару-трійку місяців ви помітите плюси своїх зусиль.

Зміцнення здоров’я

Користь ранкової зарядки проявляється у вигляді зміцнення серцевого м’яза, поліпшення роботи дихальної системи, підвищення пружності м’язів, нормалізація стану судин, підвищення їх прохідності, посилення концентрації уваги, стимуляція роботи головного мозку. Також ви помітно поліпшите витривалість, приведете в норму роботу вестибулярного апарату, виправите поставу і зробите судини більш рухливими.

Для отримання всіх вищеназваних плюсів важливо займатися в провітрюваному приміщенні, щоб наситити мозок великою кількістю кисню. Зарядка принесе всі плюси тільки в тому випадку, якщо виконувати її кожен день. Вже через 5-6 тижнів регулярних тренувань вранці ви помітите позитивний результат.

Джерело: UKRHEALTH.NET