Презентація рапорту «Жінки в технологіях 2020»

Як відбувається професійне та кар’єрне зростання жінок у галузі технологій? Які у них прагнення, як піднімаються кар’єрними сходами, куди хочуть дійти? Чого очікують від працедавців та що насправді отримують? Там чому постійно чують – спочатку від викладачів та потім від колег по роботі – в’їдливі та неприязні коментарі?

28 травня відбулася презентація  найновішого рапорту Освітнього фонду «Перспективи» та Citi Foundation під назвою «Жінки у технологіях 2020. Революція прискорюється». Публікація було створена на основі результатів анкетування 1000 респонденток (500 студентів технічних і точних спеціальностей та 500 професіоналок у галузі хай-тек). На 120 сторінках Рапорт накреслює багатий та витончений портрет сучасних професіоналок у технологічній галузі, а також студенток, які долучаються до цієї галузі, показує їхні устремління, прагнення та виклики, що стоять перед ними.

Діагнозує чинники, які впливають на їхню зацікавленість точними науками, здобуття освіти, спосіб входження в професію, перебіг професійної кар’єри, проживання материнства та бачення майбутнього. Звертає також увагу на питання жіночої солідарності, вивчає автостереотипи  та атмосферу у трудових колективах, в яких домінують чоловіки. Проте насамперед, може показувати напрямки змін самої технологічної індустрії. Рапорт було складено за підтримки Citi Foundation та Фонду Кроненберга в рамках проекту пришвидшення темпів розвитку жіночих стартапів tech/science „Shesnnovation Academy” (www.shensnovation.pl).

З рапортом можна ознайомитися за посиланням.