В саду Кшиштофа Пендерецького

Інститут Адама Міцкевича у віртуальному просторі закладає інтерактивний сад, джерелом натхнення для якого стала творчість Кшиштофа Пендерецького. “Penderecki’s Garden” уповні розквітне у листопаді, однак уже сьогодні користувачі інтернету мають можливість спостерігати за розвитком цього проекту.

Сад Пендерецького – це цифровий проект, не лише присвячений пам’яті видатного композитора, але також покликаний масштабувати його постать і показувати її вплив на сучасну світову музику та інші види мистецтва. На створення проекту надихнула одна з найбільших пристрастей композитора – сад.

У віртуальному просторі глядач матиме можливість послухати твори Маестро, ознайомитися з його мистецькою і приватною біографією. Та це буде не лише наукова база, а радше простір мистецької презентації інших артистів, котрих надихнула творчість Кшиштофа Пендерецького.

Сад Пендерецького відкритий для міжнародної спільноти – усі розділи мають англомовну версію. Прем’єра запланована на 23 листопада, у День народження Маестро. Але вже незабаром на сторінці www.PendereckisGarden.pl можна спостерігати за розвитком проекту.

Поки ми чекаємо на відкриття – вже сьогодні можна зіграти у розроблену Інститутом Адама Міцкевича звукову гру, в якій замість зображень, гравець повинен поєднати у пари фрагменти творів Кшиштофа Пендерецького. Гра доступна на сторінці www.MemoryPenderecki.pl.

Описаний проект – частина міжнародної культурної програми Інституту Адама Міцкевича, реалізована в рамках багаторічної програми NIEPODLEGŁA (2017-2022).

Джерело: Польський Інститут у Києві