Науковці України планують вивести новий сорт гінго-білоба

У Сумському національному аграрному університеті працюють над виведенням сорту екзотичного японського лікарського дерева гінкго білоба, який можна вирощувати в умовах Лісостепу України.

Цьогоріч науковці планують отримати результат, повідомляє AgroNews.

Назва роду Ginkgo в перекладі з японської означає «срібний абрикос» і пов’язана зі схожістю насіння гінкго на абрикосові плоди з сріблястим опушенням.

Гінкго білоба має седативну, антиспазматичну і антиалергічну дію. Даний вид рослини є одним з кращих протизапальних засобів, його призначають при лікуванні атеросклерозу, аритмії, інфаркту міокарда, бронхіальної астми.

Читайте також:Тропічна плантація на Київщині

Гінкго білоба працює як антиоксидант, стимулює імунітет, інтелект, покращує роботу мозку та механізми пам’яті, допомагає у боротьбі з депресивним станом, покращує вироблення інсуліну, відновлює еластичність судин, знижує холестирин, захищає організм від впливу токсинів.

Зазначається, що Сумський аграрний університет не перший хто намагається акліматизувати гінкго білоба. ДП «Миргородський лісгосп» уже не перший рік вирощує та продає саджанці цього дуже корисного дерева.

Джерело: Агробізнес сьогодні