Літні курси польської мови та культури 2020

Національна агенція академічного обміну оголошує про початок приймання заявок на участь у програмі Літні курси польської мови та культури 2020.

Метою програми є вивчення та популяризація польської мови за кордоном та заохочення іноземних студентів до здобуття вищої освіти в Польщі або до продовження вивчення польської мови після повернення до своїх вищих навчальних закладів. Окрім інтенсивного мовного курсу (60 годин за програмою тритижневого курсу та 80 годин за програмою чотиритижневого курсу), учасникам надається безкоштовне харчування та проживання у гуртожитку та пропонується насичена культурна програма – зокрема, екскурсії до найцікавіших місць у даному регіоні, лекції з історії та культури. Крім того, учасники літніх курсів отримують додаткову стипендію у розмірі 500 злотих (700 злотих – слухачам курсів для викладачів польської мови).

Брати участь у програмі можуть не лише ті, хто добре знає польську мову, але й особи, які ще ніколи її не вивчали. Починаючи з минулого року, в рамках літніх курсів організовуються тренінги та майстер-класи для іноземних викладачів, які навчають польської мови у вищих навчальних закладах у зарубіжних вищих навчальних закладах.

Всі, хто торік брав участь у таких заняттях, були надзвичайно задоволені:

Мені дуже сподобалась дружня атмосфера, яка нас оточувала, а також те, що курс повністю відповідав нашим потребам і сподіванням – як усієї групи загалом, так і кожного учасника зокрема точки зору. Крім того, організатори взяли до уваги всі наші прохання, пропозиції та зауваження. Всі заняття були просто чудові! На мою думку, кожен викладач, який не є носієм мови, повинен мати можливість проходити такі курси щороку. Поза всяким сумнівом, це дуже допомагає поглибити та актуалізувати свої знання. Культурна програма була дуже насичена та цікава. Весь курс був чудово спланований та постійно відбувалося щось цікаве.

Слухачі курсів, що проходили у попередні роки, відзначили дуже високу кваліфікацію викладачів (котрі є відомими та визнаними у світі фахівцями у своїй галузі) та позитивно оцінили можливість практичного використання польської мови під час усього курсу, причому не лише на заняттях, але й у повсякденному житті. Великим задоволенням було спілкування зі студентами з інших країн, спільне навчання та дозвілля. Крім того, їм також сподобались екскурсії та можливість більш глибоко зрозуміти поляків – їхню історію та ментальність.

Детальнішу інформацію про курси та процедуру подання заявок і зарахування на курси можна отримати за посиланням: https://nawa.gov.pl/jezykpolski/letnie-kursy-jezyka-i-kultury-polskiej/ogloszenie

Хто може брати участь в курсах? Охочі повинні відповідати таким вимогам:

  • бути студентами закордонних вищих навчальних закладів (або викладачами польської мови у закордонному ВНЗ);
  • не мати польського громадянства;
  • не навчатися у Польщі у 2019/2020 навчальному році;
  • володіти англійською або польською мовою принаймні на рівні B1

    Дати курсів для студентів: 1-29 липня, 6-27 липня, 1-29 серпня, 1-31 серпня 2020 р.
    Дата курсу для викладачів: 1-22 серпня 2020 р.
    Tермін приймання заявок: 18 лютого 2020 р. 15:00 за варшавським часом