Враження учасниць Європейського конгресу в Варшаві

Ангеліна Коткова, студентка КПІ:

Once upon a time on Perspektywy Women in Tech Summit…

Одного дня від 1 корпусу КПІ до Варшави від’їхало 3 автобуси з талановитими та неймовірно гарними дівчатками, які виграли гранти! Та енна кількість годин, які ми провели в дорозі, однозначно пролетіли на одному диханні: приємна компанія, смішні жарти.

У перший день мені пощасливилося відвідати преівент від Cisco. Тут ми мали можливість поспілкуватися з представниками компанії та одержати для себе корисну інформацію. Усе відбувалося в невеличкому просторі, а тому це було по-дружньому, атмосферно, спокійно, але при цьому пізнавально та з усвідомленням того, що перед нами представники однієї з найкрутіших компаній світу – гуру своєї справи.

Наступні два дні були мега-насиченими! Лекції, воркшопи, можливість поспілкуватися з представниками найвідоміших компаній: Intel, Nestle, Tomtom, Amazon, Google, Facebook etc. Вони, до речі, дарували дуже класні подарунки. Найбільше вразила безпровідна зарядка-колонка від Flex.

І що вже ж гріха таїти, кожного дня нас пригощали смачнючими сніданками, обідами, частували кавою, какао, морозивом, шампанським, сушами, тістечками.

І на завершення, хочу сказати ДЯКУЮ всім організаторам, викладачам, що хвилювалися за нас, як за власних діток, і, звісно, величееезне дякую водіям, інтелігентним, культурним, справжнім джентельменам (от лише уявіть, не було жодного разу, щоб, спускаючись із автобусу, тобі не подали руку)!

Сподіваюся, що наступного року теж матиму змогу відвідати цей крутий захід!

Софія Кужель, студентка КПІ:

Цього року мені пощастило побувати на конгресі “Perspektywy Women in Tech summit” який проходив у Варшаві, столиці Польщі. Я вперше у Польщі, тому вражень у мене було багато і усі вони звісно позитивні. Ми прибули до нашого готелю 12 листопада, тому мали цілий день щоб погуляти по Варшаві. Наступного дня почався сам конгрес, о 9 ранку ми уже були на місці проведення « Warszawskie centrum expo XXI”. Там проходили і воркшопи, на які кожен реєструвався заздалегідь, і лекції від відомих вчених-жінок, і різні розважальні та інформативні презентації від вузів Польщі та відомих компаній, котрі при вашому бажанні, розповідали про свій університет/ компанію, про те чим вони взагалі займаються. Мені було дуже цікаво спілкуватися з цими людьми, адже я мала можливість з перших уст дізнатися про вузи/компанії, які уже чогось досягли.

Звісно після цікавої розмови, вони пропонували багато різних подарунків, від яких не можна було відмовитися.
Єдине що мені не сподобалося на конгресі, це непродуманість організаторів щодо ланчу, оскільки черги до столу були дуже великі, але їжа була смачна.

В кінці першого дня, було афтерпаті «Big fat Selebration”, смачні закуски, шампанське і концерт.

На другий день було все теж саме тільки вже без афтерпаті.

Я дуже рада, що поїхала, надіюсь що наступного року, матиму змогу ще раз це все пережити.