10 цікавих фактів про Україну

1. У країні розташовані власні 7 чудес (це об’єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: Стародавнє місто Херсонес, Софійський собор і Києво-Печерська лавра, Незаймані букові ліси Карпат, Ансамбль історичного центру Львова, Резиденція митрополитів Православної церкви Буковини і Далмації, Пункти геодезичної дуги Струве, дерев’яні церкви Карпатського регіону).

2. Тут люблять McDonald’s – заклад, розташований неподалік від київського вокзалу, займає третє місце по завантаженості в світі.

3. Глибоко під землею – в Україні розташована найглибша станція метро в світі – “Арсенальна” (місто Київ).

4. Країна є джерелом натхнення для музикантів (автор відомої мелодії “Summertime” Джордж Гершвін надихнувся української колискової). Американський композитор Джордж Гершвін 1935 року написав арію «Summertime» для опери «Поргі і Бесс». За словами Алексіс Кохан, Гершвін написав цю композицію під враженням від української колискової пісні «Ой ходить сон коло вікон», яку він почув у Нью-Йорку у виконанні Українського Національного Хору під керуванням Олександра Кошиця у 1929 році. Арія була написана у лютому 1934 року, однак повністю партитура опери була завершена 20 місяцями пізніше.

5. Одне з українських міст – столиця кав’ярень (мова йде про Львів, у якому розташована найбільша кількість кав’ярень на душу населення).

6. Головна вулиця країни розповідає свою історію, Хрещатик – одночасно найкоротша (1,2 кілометра) і найширша головна вулиця світових столиць.

7. Україна має дивовижну політичну історію – тут з’явилася одна з перших конституцій у світі, створена Пилипом Орликом у 1710 році.

8. Україна – батьківщина найбільшого літака у світі – саме тут був створений АН-225 “Мрія”.

9. Одна з візитних карток країни – національна традиція розпису великодніх яєць – писанок.

10. Українське море вабить туристів зі всього світу – Чорне море чисте і спокійне, без сильних відливів і припливів.

Цікаві факти про Україну вкотре доводять, що це дивовижна країна з непростою історією, дивною культурою і приголомшливою природою.

Джерело

 

 

 

 

 Air Foamposite Pro