Угода з Асоціацією польських інженерів-електриків

6 вересня підписано рамкову угоду між КПІ ім. Ігоря Сікорського та Асоціацією польських інженерів-електриків.

З боку КПІ її підписав проректор університету з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, з боку Асоціації – її президент професор Пьотр Шимчак.

Учасники угоди домовилися про те, що спільно сприятимуть розвитку технологій, особливо у сфері електротехніки, та впровадженню інновацій у цій галузі, а також співпрацюватимуть в освіті, дослідженнях та в популяризації історії науки і техніки, насамперед енергетики.

Згідно з домовленостями, університет забезпечуватиме навчання за відповідними спеціальностями рекомендованих Асоціацією осіб (за окремими договорами), підтримку діяльності студентських наукових асоціацій та їхніх членів, залучення представників Асоціації до роботи в спільних проектах тощо.

У свою чергу, Асоціація польських інженерів-електриків забезпечуватиме популяризацію серед шкільництва Польщі навчання в КПІ ім. Ігоря Сікорського, організацію студентського та професійного стажування; популяризацію на загальнопольському та регіональному рівнях науково-технічних досягнень університету і заохочення своїх організаційних підрозділів до безпосереднього співробітництва; включення представників університету до проектів, спрямованих на отримання фінансування співробітництва та грантів кращим студентам, переможцям конкурсів та іншим особам; підтримку зусиль університету в запровадженні спільних з польськими університетами програм «Подвійний диплом» для факультетів, пов’язаних із електротехнікою, запрошення представників університету на свої заходи та конференції.

Умови співпраці за конкретними напрямами, в тому числі й фінансові зобов’язання її учасників, визначатимуться окремими договорами. Для виконання конкретних завдань партнери можуть за погодженням залучати й інших учасників, зокрема торгові палати та інженерні асоціації.

Участь у зустрічі з професором Шимчаком та церемонії підписання угоди взяли заступник керівника департаменту міжнародного співробітництва професор Сергій Шукаєв, завідувач кафедри електромеханіки факультету електроенерготехніки та автоматики професор Василь Шинкаренко, доцент цієї ж кафедри Вадим Чумак, заступник директора Українсько-Польського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського Ганна Біднюк та інші. Пьотр Шимчак розповів колегам про низку вже проведених і ще тільки запланованих заходів з нагоди століття Асоціації польських інженерів-електриків, яке відзначається цього року. Зокрема, він повідомив про підготовку Конгресу польських та українських інженерів, які працюють у галузі енергетики, і запросив до участі в ньому представників Київської політехніки. У рамках цього заходу (він проходитиме впродовж 26 і 27 вересня у Львові) відбудеться круглий стіл з питань поглиблення співпраці між фахівцями обох країн.

Довідково. Асоціація польських інженерів-електриків – найбільша в Республіці Польща неурядова організація науково-технічного характеру. Об’єднує майже 23 тисячі інженерів та юридичних осіб, зацікавлених у діяльності такого співтовариства.

Джерело: Новини прес-служби

Lebron XIV 14 Low