Розпочато підготовку до Європейського конгресу «Perspektywy Women in Tech Summit»

Українсько-Польський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського інформує

12 липня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася Інформаційна зустріч з питань участі України в проекті ЄС «IT for SHE» – Європейському конгресі «Perspektywy Women in Tech Summit» у Варшаві 13-14 листопада 2019 року.

З українського боку участь взяли: ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків, директор Українсько-Польського центру та Українського центру гендерної освіти Сергій Сидоренко, заступниця директора Українсько-Польського центру Ганна Біднюк, заступниця директора Українського центру гендерної освіти КПІ Юлія Стребкова, координатор Програми «Майбутнє України» Вікторія Попова, директор НМК «Інститут післядипломної освіти» Інна Малюкова, декан факультету інформатики та обчислювальної техніки КПІ Сергій Теленик та ін.

Участь у зустрічі з польської сторони взяли: Перший радник Посольства Республіки Польща в Україні, директор Польського інституту в Києві Бартош Мусялович, президент Польської освітянської фундації «Perspektywy», Почесний доктор КПІ ім. Ігоря Сікорського пан Вальдемар Сівінські, головний редактор журналу «Perspektywy» і керівник проекту ЄС «IT for SHE» д-р Б’янка Сівінські, директор представництва Польської академії наук у Києві Генрик Собчук, викладач польської мови Войцех Зволінський.

Д-р Б’янка Сівінські поінформувала учасників зустрічі про проект ЄС «IT for SHE» – Європейський конгрес «Perspektywy Women in Tech Summit». Йшлося про напрями роботи, програму, спікерів, запрошених гостей та деякі організаційні аспекти проведення конгресу – наймасштабнішого в Європі заходу для студенток, аспіранток і молодих вчених-жінок, які працюють в сфері ІТ і міждисциплінарних з ІТ напрямах науки (Computer science / IT (app. 50% of participants), Applied mathematics, Electronics, Telecommunication, Cybersecurity, Mechatronics / Mechanics, Automatics & Robotics, Physics, Nanoscience / material engineering).
Докладніше про конгрес дивись за посиланням.

Учасники зустрічі обговорили питання участі у конгресі українських студенток, аспіранток і молодих вчених-жінок, а також переможниць Всеукраїнських фестивалів старт-ап проектів «Sikorsky Challenge» і школярок – активних учасниць програми «Майбутнє України».

Окрім того, було затверджено склад Української частини оргкомітету проекту ЄС «IT for SHE» – Європейський конгрес “Perspektywy Women in Tech Summit” у Варшаві, узгоджено текст оголошення про конкурс на здобуття індивідуальних грантів для участі в конгресі.

Інформація про інформаційну зустріч 12 липня 2019 року розміщена на сайтах Польської освітянської фундації Perspektywy:
Perspektywy портал
Про інформаційну зустріч

Фоторепортаж нижче віддзеркалює миттєвості події 12 липня в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

 

 

 Adidas Yeezy