Візит делегації Асоціації польських інженерів-електриків

9 липня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Асоціації польських інженерів-електриків. Делегацію очолював президент Асоціації польських інженерів-електриків, професор Петр Шимчак, до її складу входила секретар Асоціації польських інженерів-електриків пані Александра Конклевська.

З гостями зустрілися проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник декана факультету електроенерготехніки та автоматики професор Юлія Перетятко, завідувач кафедри електромеханіки факультету електроенерготехніки та автоматики, професор Василь Федорович Шинкаренко та інші. Від Інституту електродинаміки на зустрічі був присутній д.т.н. Віктор Володимирович Гребенніков, а від польсько-українського центру пані Вікторія Басих та Ганна Біднюк.

У вітальному слові проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко наголосив, що співпраця з Асоціацією є важливим напрямом для університету пов’язаних з підготовкою кадрів для потреб електротехніки.

Учасники зустрічі обговорили напрями розвитку та співпраці з метою сприяння розвитку технологій, особливо у сфері електротехніки, сприяння інноваційним досягненням у цій галузі – як в сфері науки, так і у впровадженні в виробничу практику, а також про співпрацю в галузі освіти молодого покоління та дослідження історії науки і техніки, зокрема електрики та її творців.

Гості також оглянули пам’ятник видатному польському фізику-хіміку та державному діячу, випускнику КПІ 1906 року проф. Войцеху Свєнтославському, який було відкрито 30 серпня 2013 року біля корпусу №4 КПІ ім. Ігоря Сікорського.

За інформацією проф. Ю.В.Перетятко

Adidas Tubular Boost