[Анонс на 19 вересня] Участь професора Влодзимежа Бородзея у конференції «Україна в першій світовій війні»

Богдана Хмельницького, 29/2
оф. 17, Київ, Україна
подивитися на карті
+38 044 288 03 04

19 вересня 2014 | Київ | Національна академія наук України | вул. Володимирська, 55

КОНФЕРЕНЦІЯ “УКРАЇНА В ПЕРШІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ”

 Територія сучасної Україна в часи Першої світової війни належала до держав, які неабияк потерпіли внаслідок цієї події століття: Східна Галичина й Північна Буковина, які сьогодні входять до складу України, а тоді були коронними землями Австро-Угорщини, з 1914 по 1917 рік зазнали величезних спустошень; за ними настали ще й роки революційних потрясінь, громадянських воєн та міждержавних конфліктів. Спустошеними внаслідок чотирьох років воєнних дій та окупації виявилися і тодішні прифронтові губернії Російської імперії; потім прийшли ча си революцій, громадянських воєн і міждержавних конфліктів. Події цих часів в Україні є прикладом хронології, яка була предметом неодноразових дискусій в історіографії впродовж останніх років і яка тлумачить Першу світову війну, революції та громадянську війну в колишній Російській імперії як цілісний період, «нову добу смути».

Доповідачі з України, Австрії, Німеччини, Польщі та Чехії в рамках цієї конференції обговорять різноманітні аспекти історії України у вирі «первинної катастрофи ХХ століття».

ПРОГРАМУ конференції можна знайти на сторінці Польського Інституту у Києві /polinst.kiev.ua/.

Влодзимеж Бородзей – історик (фахівець з новітньої історії), викладач Варшавського Університету (професор кафедри історії ХХ століття), головний редактор видавничої серії «Польські дипломатичні документи» Польського Інституту Міжнародних стосунків.

Постійний учасник міжнародних конференцій, викладав у німецьких університетах, зокрема у Марбурзі та Єні, лауреат премії Гердера (2006).  Серед його наукового доробку книжки:

«Терор та політика: німецька поліція та польський рух опору 1939-1944» (1985), «Польща та Німеччина: короткий путівник з історії сусідства» (1999), «Якби… зовсім інша історія Польщі: історія контрафакту» (2009) та інші

Air Zoom Pegasus EM