У столиці котлеті по-київські встановили міні-пам’ятник

Жителі та гості Києва тепер можуть не лише побачити, як вона виглядає, а й дізнатись про символ столиці цікаву інформацію.

Новину передає «Преса України».

Український блогер Юлія Бевзенко почала реалізовувати свій амбітний проект «Шукай». Він передбачає створення у столиці України невеликих скульптур, які мають на меті привернути увагу не лише жителів Києва, а й його гостів.

Так, перший міні-об’єкт з’явився біля Chicken Kyiv. Це символ Києва – котлета по-київські. Скульптура виготовлена з бронзи. Її творцем є Сергій Галенко.

«Коли ви її знайдете і перейдете по QR-коду, то дізнаєтеся, чим вона примітна. І так буде з кожним наступним київським символом: знайшли, перейшли по QR-коду, щоб дізнатися про нього інформацію, і пішли шукати наступний», – додала Бевзенко.

На своїй сторінці у соцмережі вона також додала, що проект не має на меті прорекламувати той чи інший заклад, де будуть встановлені скульптури. За її словами, столичні символи також будуть встановлені у простих двориках.

«Хочу, щоб ви розуміли, що це не реклама конкретних ресторанів і не маркетингова прихована кампанія – це моє бажання і вміння донести до бізнесменів, навіщо їм встановлювати біля себе київську скульптурку», – відзначила Бевзенко.

Як повідомлялось раніше, у Туреччині встановили пам’ятник коту на кличку Томбілі. Тварина мала звичку задумливо сидіти біля бордюру, що й зробило її знаменитою.Jordan Styles