Українсько-польські дні освіти, науки та інновацій в Києві

6-7 квітня 2017 року в Києві проходитимуть Українсько-польські дні освіти, науки та інновацій в Києві, присвячені академічному розвитку українсько-польського польського співробітництва, а також просуванню польської вищої освіти і науки.

У рамках Днів відбудеться Форум ректорів вищих технічних навчальних закладів Польщі та України, організований Конференцією ректорів технічних університетів Республіки Польща та Асоціацією ректорів вищих технічних навчальних закладів України. Водночас польські університети будуть спеціальним гостем на Міжнародному освітньому ярмарку «Освіта та кар’єра» в Києві.

Польсько-українські освітні зустрічі в Києві – наймасштабніша з подібних подій. Вони організовані за підтримки Міністерства науки і вищої освіти Польщі, Міністерства освіти і науки України за активної участі Фонду розвитку системи освіти, Національного координаційного центру «Горизонт-2020», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (KПI ім. Ігоря Сікорського) та Освітнього Фонду «Перспективи». Свою участь у заході підтвердили Віце-прем’єр-міністр – Міністр науки та вищої освіти Польщі Ярослав Говін та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У програмі дводенного форуму за участю ректорів польських і українських технічних університетів – пленарні засідання та сім паралельних круглих столів, присвячених різним галузям наукового співробітництва – міжнародній та зовнішньоекономічній діяльності технічних вишів як фактору їхньої інтернаціоналізації, європейській акредитації інженерної освіти та сертифікації інженерів, впровадженню програм подвійних дипломів, спільної участі в проектах ЄС в рамках програми «Горизонт 2020» і розвитку контактів у рамках програми «Erasmus+» тощо. І, звичайно, обговорюватимуться питання розширення мережі стартап-шкіл та формування спільних інноваційних середовищ.

Завершаться Українсько-польські дні освіти, науки та інновацій 7 квітня великим концертом за участю кращих художніх колективів польських та українських університетів. Спеціальним його гостем буде співачка Кащя Moшь (Kasia Moś), яка цього року представлятиме Польщу в фіналі Євробачення.

Докладну програму Форуму див. за даним посиланням.

Додаткова інформація:
Бянка Сівінська, +48 501 535 785, b.siwinska@perspektywy.pl
Дмитро Стефанович, (044) 204 99 29, gazeta@kpi.ua.

Highsnobiety Style