Президент Польщі Дуда відвідає Україну 15 грудня


Президент Польщі Анджей Дуда відвідає Україну з офіційним візитом 15 грудня. Про це повідомив міністр в канцелярії президента Кшиштоф Щерський, передає “Польське радіо“.

Це буде останній закордонний візит польського президента в 2015 році.

Раніше стало відомо, що свій перший офіційний візит в Україну на посаді президента Польщі Анджей Дуда здійснить у грудні.

Життєпис

1996 закінчив факультет права і адміністрації Ягеллонського університету у Кракові. У лютому 1997 року розпочав свою наукову та викладацьку роботу на кафедрі адміністративного судочинства Ягеллонського університету. У жовтні 2001 року він був зарахований до штату відділу адміністративного права Ягеллонського університету. У січні 2005 року отримав ступінь доктора права.

У 2006–2007 був заступником держсекретаря у Міністерстві юстиції. Колишній статс-секретар у канцелярії президента Польщі Леха Качинського (2008–2010), кандидат у мери Кракова (2010), член Сейму (2011–2014).

Президент Польщі

Взяв участь у президентських виборах 2015 року. Пообіцяв підтримувати родинні цінності, патріотизм й відчуття національної єдності. У другому турі набрав 51,55% голосів, перемігши Броніслава Коморовського. Під час передвиборчої кампанії заявляв, що Росія не має нічого спільного з демократією та «є першою європейською державою, яка здійснила військове втручання у справи іншої незалежної європейської держави». Він казав, що не задоволений форматом переговорів, в якому бере участь не весь Євросоюз, а лише Франція та Німеччина й не погоджується з думкою, що з Росією треба домовлятися будь-якою ціною. 6 серпня 2015 року склав присягу президента Польщі і офіційно обійняв посаду глави держави.

15 серпня під час телефонної розмови запропонував президенту України П. Порошенку новий формат переговорів по Донбасу, щоб у них брали участь найсильніші держави Європи та сусіди України, в тому числі й Польща.

Сім’я

Батько Анджея Дуди — Ян Тадеуш Дуда — професор технічних наук. Мати — Яніна Мілевська-Дуда — професор хімії. Одружений з Аґатою Корнгаузер-Дудою, дочкою літератора Юліана Корнгаузера, вчителькою німецької мови. Донька — Кінга, 1955 р.н.

За інформацією Вікіпедії

womens nike shoes